April | Tonijn Albacore
De Albacore tonijn stamt uit de familie van de makreelachtige vissoorten.
Maart | Zeewolf in de Spotlight
De zeewolf, ook wel bekend als de Atlantische wolfvis, is een grote en opvallende vis die voorkomt in de noordelijke Atlantische O
April | in de spotlight; Sepia
Sepia is een inktvisachtige en wordt ook wel zeekat genoemd.
Maart | in de spotlight Hollandse garnaal
De Hollandse garnaal kennen we allemaal wel van de traditionele garnalencocktail. En hoewel dat best lekker kan zijn, is er nog ve
Februari | In de spotlight; roodbaars
Roodbaars heeft een grote familie en behoort tot de orde van de schorpioenvissen. De familie van de roodbaars kent meerdere soorte
Januari | In de spotlight; kabeljauw
2022 staat in het teken van de Noordzeevis. Kabeljauw is een vis die veel in de gebieden in en rondom de Noordzee zwemt.
Hoe bestel ik makkelijk vis uit het juiste seizoen?
Op onze website kun je op verschillende manieren zien of een vis in het seizoen is.
De verwerking van Yellowfin tonijn en Wakamé zeewiersalade
De yellowfin tonijn en de zeewiersalade Goma Wakamé zijn op dit moment onze ‘Best Choice’ van de Asian Fish Market. Om iets meer t
Spotlight november | kreeft
Langs de kustlijn van Amerika en Canada tref je veel kreeften aan. Beide landen zijn de grootste producenten ter wereld betreffend
Spotlight oktober | schelvis
Schelvis is een familielid van de kabeljauw en schelvis uit de Noorse wateren kan wel een meter worden.
Spotlight April | Tonijn Albacore
De Albacore tonijn stamt uit de familie van de makreelachtige vissoorten.
Spotlight september | Noordzee krab
De Noordzee Krab, ook wel bekend als de Brown Crab of de Tourteaux Crab. Hoe je hem ook noemt, dat hij lekker is weten we zeker!
De gekleurde viseitjes
De vrolijk gekleurde viseitjes in en op de sushi zien er altijd heel aantrekkelijk uit. Deze viseitjes heten Masago en zijn op dit
Spotlight augustus: bodemcultuur mosselen
Bodemcultuur of hangcultuur mosselen? Hoe zit het ook alweer? Het seizoen van de bodemcultuurmosselen is weer begonnen. Tijd voor
Spotlight van de maand juli: schol!
De schol is bij de geboorte best een normale vis en ziet er rond uit. Pas als de schol gaat groeien veranderd zijn uiterlijk naar
Spotlight van de maand juni: heek!
Heek is in de noordelijke delen van Europa een ondergewaardeerde vis. Zonde vinden wij.
Surimisticks wat zijn dat eigenlijk?
Dat er in surimisticks geen krab zit weten we allemaal... maar wat dan wel?
Spotlight april: Zeewolf!
Zeewolf is een bizar ogende vis en heeft een monsterlijk uiterlijk die geen gelijkenis kent.
Masterclass 'Noordzeevis" Jef Schuur x Jan van As
Bij Versvishandel Jan van As draait het niet alleen maar om vis verkopen. Kennis delen, met oog voor de toekomst, is een belangrij
Exotische vis | Tonijn, Hamachi, Rode Mul, Zonnevis | Uitleg en bereiding
Bon Chef! is terug 📺 En hoe! In deze gloednieuwe aflevering krijg je een workshop vis voor gevorderden. Onze visspecialist showt
Spotlight maart: Solt Hollandse garnaal
Jan van As werkt al een aantal jaren nauw samen met de vissers van Solt. De mannen van Solt hebben een eerlijk en goed verhaal, le
De bluefin tonijn van 'kop tot staart'
Bluefin tonijn, de 'big boss' van de zee! De Bluefin is de meest exclusieve tonijnsoort die er is. Een bijzonder groot beest, hi
Spotlight van de maand "Zeeduivel"
Soms zijn er van die vissen die zelfs dood je nog aan het schrikken kunnen maken. Een daarvan is de zeeduivel, een monsterlijke ve
Rondvis: Kabeljauw fileren en 4 bereidingen | Bon Chef! producten & technieken
Altijd beet met kabeljauw op je EGG! Kabeljauw is een allemansvriend. Wie wordt er nou niet blij van een bakje kibbeling? Jakob D