December | Het avontuurlijke verhaal van de Coquille
Een van de parels uit de zee die zeker aandacht verdiend is de coquille. Coquilles, ook wel Sint Jakobsschelpen genoemd, staan bek
november spotlight | Snoekbaars 'een zoete parel'
Snoekbaars stamt uit de grote familie der baars-achtige. Baars-achtige kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen.
Oktober spotlight | Schelvis in de keuken van de chef
Als chef-kok ben je altijd op zoek naar nieuwe ingrediƫnten om je menu op te frissen en je gasten te verrassen. Een vis die zeker
September | Schol; de perfecte vis voor avontuurlijke chefs
Met zijn verfijnde karakter en veelzijdigheid biedt schol een wereld aan mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten.
Augustus | ontdek de smaken van bodemcultuurmosselen
Bodemcultuurmosselen - een duurzame en heerlijke delicatesse die je gerechten naar een hoger niveau tilt.
Kaviaar: van wilde delicatesse naar Belgische topkwaliteit
Eeuwenlang werd kaviaar geassocieerd met een kostbare delicatesse afkomstig van wilde steuren uit de Kaspische Zee. Vandaag de dag
Juli | 'Roodbaars: een heerlijke vis met een kleurrijk verhaal'
De roodbaars is niet alleen mooi om te zien, maar ook ontzettend lekker. Maak kennis met de smaakvolle wereld van de roodbaars.
Juni | 'de wondere wereld van de zeeduivel'
De zeeduivel, ook bekend als de "lotte" of "monniksvis", is werkelijk een buitengewone vissoort die je niet mag missen! Met zijn m
Maart | Zeewolf in de Spotlight
De zeewolf, ook wel bekend als de Atlantische wolfvis, is een grote en opvallende vis die voorkomt in de noordelijke Atlantische O
Hoe bestel ik makkelijk vis uit het juiste seizoen?
Op onze website kun je op verschillende manieren zien of een vis in het seizoen is.
Spotlight April | Tonijn Albacore
De Albacore tonijn stamt uit de familie van de makreelachtige vissoorten.
Surimisticks wat zijn dat eigenlijk?
Dat er in surimisticks geen krab zit weten we allemaal... maar wat dan wel?