Pijlinktvis; een pijlsnel weekdier
Inktvis is een weekdier. Weekdieren zijn ongewervelde dieren en bezitten dus geen skelet. Er zijn ontzettend veel soorten weekdier
UHP Kreeft, een duurzame kreeft op de menukaart!
UHP staat voor Ultra High Pressure wat bereikt wordt door middel van een machine die door hoge druk levende kreeften kan verwerken
Yellowtail kingfish: Een opvallende vis, gekweekt in Zeeland
Ben je als chef op zoek naar een nieuwe culinaire ervaring? Maak dan kennis met de Yellowtail kingfish, een prachtige vis die stee
Skrei; de zwervende kabeljauw van Noorwegen
Skrei is een benaming voor Kabeljauw, beter gezegd een Noorse winter kabeljauw. Het bijzondere aan skrei is dat het een "zwervende
Meet the Chef
Midden in een woonwijk in de Amsterdamse Rivierenbuurt vind je op een hoekje de Utage Sake Bar. Bij binnenkomst worden we hartelij
Januari - Platte Oesters
De Zeeuwse platte oester is een begrip, maar komt tegenwoordig niet veel meer voor in de Zeeuwse wateren. Om aan de grote vraag va
De verwerking van Unagi Kabayaki
Unagi is een gerookte filet van paling, die wordt gekweekt in zoetwater. De palingen worden geboren in de zee en zwemmen daarna na
December | Het avontuurlijke verhaal van de Coquille
Een van de parels uit de zee die zeker aandacht verdiend is de coquille. Coquilles, ook wel Sint Jakobsschelpen genoemd, staan bek
De gekleurde viseitjes
De vrolijk gekleurde viseitjes in en op de sushi zien er altijd heel aantrekkelijk uit. Deze viseitjes heten Masago en zijn op dit
De verwerking van Yellowfin tonijn en Wakamé zeewiersalade
De yellowfin tonijn en de zeewiersalade Goma Wakamé zijn op dit moment onze ‘Best Choice’ van de Asian Fish Market. Om iets meer t
november spotlight | Snoekbaars 'een zoete parel'
Snoekbaars stamt uit de grote familie der baars-achtige. Baars-achtige kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen.
Oktober spotlight | Schelvis in de keuken van de chef
Als chef-kok ben je altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten om je menu op te frissen en je gasten te verrassen. Een vis die zeker
September | Schol; de perfecte vis voor avontuurlijke chefs
Met zijn verfijnde karakter en veelzijdigheid biedt schol een wereld aan mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten.
The Blue Fin Family
De Bluefin tonijn die Versvishandel Jan van As in het assortiment heeft, wordt dagelijks geleverd door Fuentes.
Augustus | ontdek de smaken van bodemcultuurmosselen
Bodemcultuurmosselen - een duurzame en heerlijke delicatesse die je gerechten naar een hoger niveau tilt.
Kaviaar: van wilde delicatesse naar Belgische topkwaliteit
Eeuwenlang werd kaviaar geassocieerd met een kostbare delicatesse afkomstig van wilde steuren uit de Kaspische Zee. Vandaag de dag
Juli | 'Roodbaars: een heerlijke vis met een kleurrijk verhaal'
De roodbaars is niet alleen mooi om te zien, maar ook ontzettend lekker. Maak kennis met de smaakvolle wereld van de roodbaars.
Juni | 'de wondere wereld van de zeeduivel'
De zeeduivel, ook bekend als de "lotte" of "monniksvis", is werkelijk een buitengewone vissoort die je niet mag missen! Met zijn m
Maart | Zeewolf in de Spotlight
De zeewolf, ook wel bekend als de Atlantische wolfvis, is een grote en opvallende vis die voorkomt in de noordelijke Atlantische O
Hoe bestel ik makkelijk vis uit het juiste seizoen?
Op onze website kun je op verschillende manieren zien of een vis in het seizoen is.
Spotlight April | Tonijn Albacore
De Albacore tonijn stamt uit de familie van de makreelachtige vissoorten.
Surimisticks wat zijn dat eigenlijk?
Dat er in surimisticks geen krab zit weten we allemaal... maar wat dan wel?