Stichting Vis&Seizoen wil de visconsumptie in de horeca, retail en catering structureel verduurzamen. Die verduurzaming is hard nodig als we willen dat ook de toekomstige generaties van vis kunnen blijven genieten. Om dit te bereiken zijn er 2 belangrijke uitgangspunten.
1. Kies zoveel mogelijk voor duurzame visserij
2. Eet alleen vis als deze in het juiste seizoen is. Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kun je beter niet het hele jaar door consumeren.
De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is.
Speciaal voor de horeca, retail en catering hebben wij een 100% Vis&Seizoen assortiment opgesteld. De vis in het assortiment is in het juiste seizoen gevangen, heeft een gezonde populatie, wordt duurzaam gevangen en is van hoge kwaliteit.

Menukaart advies
Vis&Seizoen wil de visconsumptie verduurzamen. Bij de consument thuis én in de horeca. Onze visspecialisten zijn bedreven om chefs te adviseren over de juiste vis uit het juiste seizoen. Zij geven praktische tips voor culinaire toepassingen en adviseren over smaakvolle duurzame alternatieven voor jouw menukaart, met behoud van een gezonde marge en onberispelijke kwaliteit.
Omdat veel horecabedrijven ieder seizoen hun kaart aanpassen hebben we de menukaarthulp ontwikkeld. Bekijk hieronder welke vis er in het seizoen is. Handig geclusterd per kwartaal, zodat het chefs helpt bij het aanpassen van de menukaart.
Vis&Seizoen partners


Duurzame vangsttechnieken
Hoe duurzaam een vis is, hangt sterk af van de manier waarop deze gevangen wordt. Wanneer spreek je van duurzame vangsttechnieken? Een vangsttechniek kan pas duurzaam genoemd worden als deze geen of nagenoeg geen bodemberoering heeft en beter is voor het milieu. Duurzame vangsttechnieken zijn zeer belangrijk, maar wat als er duurzaam gevist wordt in de periode wanneer de vis aan het voortplanten is? Om een vissoort als duurzaam te betitelen wordt in de beoordeling een combinatie gemaakt van gebruikte vangsttechniek en de stand van de vispopulatie. Het is goed om te weten dat in toenemende mate duurzame visserij plaatsvindt die zelfs seizoengebonden is.