Jan van As
Winkelwagen 0 Producten
0
  • Visit
  • Nieuws
  • Blogs
  • Vis&Seizoen
  • Vis&Inspiratie
  • Contact
  • Over ons
    • Wie is Jan van As
    • Missie en visie
    • Historie
    • Hanos
  • NL
    • English
Jan van As
Inloggen Registreren
  • Home
  • Categorieën
    • Go back
    • Verse vis
      • Verse vis
      • Toon alles van Verse vis
      • Platvissen
      • Tonijn
      • Weekdieren
      • Witvis
      • Zalm
    • Schaal- & Schelpdieren
      • Schaal- & Schelpdieren
      • Toon alles van Schaal- & Schelpdieren
      • Coquilles
      • Garnalen
      • Krabben
      • Kreeften
      • Mosselen
      • Oesters
      • Overigen
      • Schelpen
    • Gerookte producten
      • Gerookte producten
      • Toon alles van Gerookte producten
      • Forel
      • Makreel
      • Overigen
      • Paling
      • Zalm
    • Diepvries
      • Diepvries
      • Toon alles van Diepvries
      • Convenience
      • Garnalen
      • Gerookte producten
      • Schaal- & schelpdieren
      • Verse vis
      • Weekdieren
    • Conserven / overigen /sushi
      • Conserven / overigen /sushi
      • Toon alles van Conserven / overigen /sushi
      • Overigen
      • Sushi & Sushiproducten
      • Zeegroenten
      • Zuurwaren
    • Steur
    • Shockfresh
      • Shockfresh
      • Toon alles van Shockfresh
      • Bluefin tonijn
      • Yellowfin tonijn
    • Asian Fish Market
      • Asian Fish Market
      • Toon alles van Asian Fish Market
      • Bluefin shockfresh
      • Garnalen
      • Overigen / verpakkingen
      • Sushi en Sushiproducten
      • Yellowfin shockfresh
      • Yellowfin vers
    • Kaviaar
      • Kaviaar
      • Toon alles van Kaviaar
      • Caviaar (echte kaviaar)
      • Eitjes
      • Imitatie kaviaar
    • Vis&Innovatie
    • Vegan
  • Verse vis
    • Verse vis
    • Toon alles van Verse vis
    • Platvissen
    • Tonijn
    • Weekdieren
    • Witvis
    • Zalm
  • Schaal- & Schelpdieren
    • Schaal- & Schelpdieren
    • Toon alles van Schaal- & Schelpdieren
    • Coquilles
    • Garnalen
    • Krabben
    • Kreeften
    • Mosselen
    • Oesters
    • Overigen
    • Schelpen
  • Gerookte producten
    • Gerookte producten
    • Toon alles van Gerookte producten
    • Forel
    • Makreel
    • Overigen
    • Paling
    • Zalm
  • Diepvries
    • Diepvries
    • Toon alles van Diepvries
    • Convenience
    • Garnalen
    • Gerookte producten
    • Schaal- & schelpdieren
    • Verse vis
    • Weekdieren
  • Conserven / overigen /sushi
    • Conserven / overigen /sushi
    • Toon alles van Conserven / overigen /sushi
    • Overigen
    • Sushi & Sushiproducten
    • Zeegroenten
    • Zuurwaren
  • Steur
  • Shockfresh
    • Shockfresh
    • Toon alles van Shockfresh
    • Bluefin tonijn
    • Yellowfin tonijn
  • Asian Fish Market
    • Asian Fish Market
    • Toon alles van Asian Fish Market
    • Bluefin shockfresh
    • Garnalen
    • Overigen / verpakkingen
    • Sushi en Sushiproducten
    • Yellowfin shockfresh
    • Yellowfin vers
  • Kaviaar
    • Kaviaar
    • Toon alles van Kaviaar
    • Caviaar (echte kaviaar)
    • Eitjes
    • Imitatie kaviaar
  • Vis&Innovatie
  • Vegan
  •  
  • Visit
  • Nieuws
  • Blogs
  • Vis&Seizoen
  • Vis&Inspiratie
  • Contact
  • Over ons
    • Go back
    • Wie is Jan van As
    • Missie en visie
    • Historie
    • Hanos
  • Inloggen
  • Registreren
  • NL
    • Go back
    • English


Stichting Vis&Seizoen wil de visconsumptie in de horeca, retail en catering structureel verduurzamen. Die verduurzaming is hard nodig als we willen dat ook de toekomstige generaties van vis kunnen blijven genieten. Om dit te bereiken zijn er 2 belangrijke uitgangspunten.

1. Kies zoveel mogelijk voor duurzame visserij
2. Eet alleen vis als deze in het juiste seizoen is. Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kun je beter niet het hele jaar door consumeren.
De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is.

Speciaal voor de horeca, retail en catering hebben wij een 100% Vis&Seizoen assortiment opgesteld. De vis in het assortiment is in het juiste seizoen gevangen, heeft een gezonde populatie, wordt duurzaam gevangen en is van hoge kwaliteit.

Bekijk alle vissen in het seizoen
Partner worden?

Menukaart advies

Vis&Seizoen wil de visconsumptie verduurzamen. Bij de consument thuis én in de horeca. Onze visspecialisten zijn bedreven om chefs te adviseren over de juiste vis uit het juiste seizoen. Zij geven praktische tips voor culinaire toepassingen en adviseren over smaakvolle duurzame alternatieven voor jouw menukaart, met behoud van een gezonde marge en onberispelijke kwaliteit.

Omdat veel horecabedrijven ieder seizoen hun kaart aanpassen hebben we de menukaarthulp ontwikkeld. Bekijk hieronder welke vis er in het seizoen is. Handig geclusterd per kwartaal, zodat het chefs helpt bij het aanpassen van de menukaart.

Meer info?
Meer info?
Meer info?
Meer info?

Vis&Seizoen partners

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om op onze site duurzame vis te bestellen. Wil je echter meer, kies dan voor ons partnerprogramma. Zo werk je met onze hulp aan meer duurzaam verantwoorde seizoensgebonden vis op je menukaart. Als partner ontvang je iedere maand een overzicht zodat je kunt zien hoeveel vis je duurzaam inkoopt, je kunt deelnemen aan masterclasses, gebruik maken van duurzaamheidslogo's en je krijgt een persoonlijk advies op maat. Meer weten? Klik op de blokken hieronder.
Meer info?
Meer info?
Meer info?
Meer info?

Duurzame vangsttechnieken

Hoe duurzaam een vis is, hangt sterk af van de manier waarop deze gevangen wordt. Wanneer spreek je van duurzame vangsttechnieken? Een vangsttechniek kan pas duurzaam genoemd worden als deze geen of nagenoeg geen bodemberoering heeft en beter is voor het milieu. Duurzame vangsttechnieken zijn zeer belangrijk, maar wat als er duurzaam gevist wordt in de periode wanneer de vis aan het voortplanten is? Om een vissoort als duurzaam te betitelen wordt in de beoordeling een combinatie gemaakt van gebruikte vangsttechniek en de stand van de vispopulatie. Het is goed om te weten dat in toenemende mate duurzame visserij plaatsvindt die zelfs seizoengebonden is.

Bekijk hier de duurzame vangsttechnieken

Verfijn op kenmerk

Contactgegevens

Food Center Amsterdam
Centrale Groothandelsmarkt 135
1051 LJ Amsterdam

T: +31 (0) 20 582 99 90

E: vishandel@janvanas.nl

Over Jan van As

  • Werken bij Jan van As
  • Cookie instellingen
  • Specificaties PS in Foodservice

Certificaten

  • MSC
  • FSSC
  • ASC
  • SKAL

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste aanbiedingen, exclusieve voordeelacties en het laatste nieuws.

© 2023 - Jan van As

Algemene voorwaarden Privacy Policy

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Terug naar boven