Wat is Shock Fresh?
Er is gedurende het jaar veel vraag naar populaire vis, zoals bijvoorbeeld tarbot of tonijn. Deze vissen zijn maar een korte periode top in het seizoen. Buiten het seizoen zijn deze vaak duur en mager. Jan van As is op zoek gegaan naar een manier om populaire vissoorten gedurende het jaar altijd te kunnen leveren, ongeacht of een vis wel of niet in het seizoen is. Zo ontstond het label Shock Fresh. Shock Fresh producten worden direct op de boot ingevroren en na binnenkomst bij Versvishandel Jan van As tot – 60gr ingevroren.
Doordat de vis in het juiste seizoen gevangen,
ingekocht, verwerkt en vervolgens op -60 ingevroren wordt, is de vis uit het
juiste seizoen het hele jaar verkrijgbaar. Versvishandel Jan van As kan
hierdoor het hele jaar perfecte kwaliteit aanbieden tegen stabiele prijzen. Jan van As biedt zowel Yellowfin als Blue Fin tonijn als shockfresh product aan. Daarnaast shockvriezen wij op verzoek van klanten ook andere soorten vis op klantniveau in. Zo heeft de klant haar 'eigen' shockfresh voorraad bij Jan van As liggen.



Waarom Shockfresh
Voedselveiligheid
Direct na de vangst koelen we de vis zo snel mogelijk terug
tot – 60ºC graden. Daardoor blijft de kwaliteit optimaal en behoudt het zijn
smaak. Bovendien worden bij deze temperatuur alle mogelijke parasieten kapot
gemaakt. De Nederlandse wet schrijft voor dat alle rauwe vis eerst ingevroren moet worden. Dit is dan ook de ideale oplossing voor iedereen die rauwe vis wil serveren
op een gegarandeerd voedselveilige manier.
Altijd vers, stabiele prijs en constante kwaliteit
Omdat de tonijn altijd hetzelfde proces doorloopt kunnen wij
een stabiele prijs bieden met een constante kwaliteit. Door de ontdooi techniek
is de vis niet van vers te onderscheiden.