100% Belgisch, 100% natuurlijk
Eeuwenlang werd kaviaar geassocieerd met een kostbare delicatesse
afkomstig van wilde steuren uit de Kaspische Zee. Vandaag de dag eten we echter
kaviaar van gekweekte steur, als gevolg van het verbod op het vangen van wilde
vis sinds 1998. Dit verbod heeft ervoor gezorgd dat de steur een kans heeft om
te overleven. In 2002 bracht een klein bedrijf uit Turnhout, genaamd Royal
Belgian Caviar, als een van de eersten ter wereld topkwaliteit kaviaar uit
eigen kweek op de markt.
Pionier van het zwarte goud
Royal Belgian Caviar mag zich terecht pionier van het
zwarte goud noemen. In 2002 bracht Royal Belgium Caviar als eerste Belgische producent kaviaar
op de markt. De kaviaar is afkomstig van gekweekte steuren. Intussen is Royal
Belgian Caviar uitgegroeid tot één van de beste ter wereld en hebben vele
kaviaarliefhebbers, waaronder topchefs, de kwaliteit en klasse van deze Belgische kaviaar leren kennen en waarderen. Hoewel kaviaar vaak bij speciale gelegenheden op het menu staat, is de Royal Belgian Caviar het hele jaar door verkrijgbaar. Met kaviaar wordt immers ieder moment een klein
beetje feestelijk.
De kunst van kaviaar
Het woord kaviaar is afgeleid van het Turkse khavyar, wat
“eieren” betekent. Kaviaar bestaat eenvoudig uit gezouten niet bevruchte
steureieren. De kunst om de perfecte smaak te verkrijgen ligt vooral in de
kwaliteit van de steureieren en die wordt voor een groot stuk bepaald door de
voeding van de dieren. Vele jaren van intern nutritioneel onderzoek hebben
geleid tot een superieur samengestelde voeding waardoor de ei-kwaliteit van
onze steuren kan concurreren met die van de traditionele wildvang kaviaar.