Yellowfin tonijn

Vangsttechniek & duurzaamheid
De techniek die men hoofdzakelijk toepast is het vissen door gebruik van pole & line en long-line methode. De lijnen worden uitgezet en na een bepaalde periode ook weer binnengehaald. Vervolgens verwerkt de visser de yellowfin tonijn direct aan boord: het bloed voert men af, de zenuwen en alle organen worden verwijderd. Tenslotte vriest men de tonijn in op -60 en wordt de tonijn opgeslagen. Om overbevissing tegen te gaan, worden deze tonijnen op een duurzame manier gevangen, namelijk met pole&line en long-line. De tonijnbestanden zijn goed en men houdt zich aan vangstquota.
Voeding & Culinair
Voedingsdeskundigen hebben aangetoond dat er veel Omega-3 zit in de meervoudig onverzadigde vetzuren van de (diepzee)vissen. Omega-3 is bijvoorbeeld ontstekingsremmend en verlicht bepaalde allergieën. De vis heeft in bevroren omgeving geen antibiotica of andere chemische additieven nodig voor het behoud van de versheid. Door het invriezen op -60 worden alle eventuele aanwezige parasieten gedood, zo kunnen we een hoge voedselveiligheid garanderen. Na het ontdooien is de Yellowfin tonijn weer rauw te gebruiken, voor bijvoorbeeld sushi en sashimi.
