- Home
- Categorieën
- Verse vis
- Schaal- & Schelpdieren
- Gerookte producten
- Diepvries
- Conserven / overigen /sushi
- Steur
- Shockfresh
- Asian Fish Market
- Kaviaar
- Vis&Innovatie
- Vegan
- Visit
- Nieuws & Blogs
- Vis&Seizoen
- Vis&Inspiratie
- Contact
- Over ons
- Inloggen
- Registreren
- NL
- Home
- Bodemcultuur | Duurzame vangsttechniek
Bodemcultuur Duurzame vangsttechniek
Mosselen en oesters worden tegenwoordig vooral gekweekt. Er is verschil tussen bodemcultuur en hangcultuur. Voordat de mossel of oester gekweekt kan worden, moet er eerst mossel- of oesterzaad gewonnen worden om uit te zetten. Het zaad wordt uitgezet op een mossel- of oesterperceel. Is de mossel of oester eenmaal volgroeit dan wordt er geoogst. Een mosselkotter kan vier mosselkorren uitzetten. Een mosselkor heeft een afmeting van bijna 2 meter en schept de mosselen van de bodem. Bij oestervangst wordt dezelfde vangstmethode gebruikt.