Zeewiersalade Goma Wakame AFM 1kg DV

Zeewiersalade Goma Wakame AFM 1kg DV

Gemarineerde Chinese zeewiersalade met chili olie en sesamzaadjes. Deze zeewiersalade is gemaakt volgens Chinees recept, en bevat 79% zeewier aangevuld met andere ingredi�nten. Heeft een mooi knispertje, krokantje in zich en is mals te noemen, de smaak is zoetzuur waarvan je eerder het zure ervaart.
STUK

Omschrijving

Gemarineerde Chinese zeewiersalade met chili olie en sesamzaadjes. Deze zeewiersalade is gemaakt volgens Chinees recept en bevat 79% zeewier aangevuld met andere ingredi�nten. Wakame is een�zeewier�behorend tot de groep�bruinwieren. Na nori en kombu is wakame het meest gebruikte wier in de Japanse keuken. Wakame is een tweejarige plant en wordt geoogst in het vroege voorjaar tot aan de zomer. Men snijdt bij het oogsten een paar centimeter boven het �houvast� en laat een paar bladtrosjes achter om verdere groei te verzekeren. Enkel het middengedeelte van het blad wordt gebruikt, omdat de stengelbasis zeer hard en het uiteinde meestal gescheurd is. Wakame kan in de lucht en zon aan waslijnen gedroogd worden, of in een warme oven tot de bladeren droog, knapperig en donkergroen zijn.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 630061_STUK
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

NOR019

Alternatieven

Het alternatief kan de Japanse chuka wakame zeewiersalade zijn.

Herkomst

Vangstgebied FAO 61
Herkomst Noordwesten van de Stille Oceaan,China

Vangsttechniek

Kweek

Gastronomie

Wakame kan verwerkt worden in koude voorgerechten met rauwe of gerookte vis.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 305.00
Energie (kcal) 73.00
Vet (gram) 2.50
Verzadigd vet (gram) 0.00
Suiker (gram) 6.10
Zout (gram) 1.60
Cholestoreol (gram) 8.80
Proteinen (gram) 1.80

Tip

Voor consumptie het product volledig ontdooien.