Zeebaarsfilet wild met vel geschubd uit 2-3kg

Zeebaarsfilet wild met vel geschubd uit 2-3kg

Zeebaars is de moeder van de baarsachtigen en stamt uit een grote familie die meerdere soortgenoten kent. Deze wilde zeebaars is de Europese variant. Je treft dit exemplaar aan in de wateren van de Oost-Atlantische Oceaan van Senegal tot aan Noorwegen en in de Middellandse Zee.

Omschrijving

Zeebaars is de moeder van de baarsachtigen en stamt uit een grote familie die meerdere soortgenoten kent. Deze wilde zeebaars is de Europese variant. Je treft dit exemplaar aan in de wateren van de Oost-Atlantische Oceaan van Senegal tot aan Noorwegen en in de Middellandse Zee. Zeebaars komt ook voor in onze wateren, hoofdzakelijk in de warmere periode van het jaar. Zeebaars kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 12 kg, en zwemt tot op een diepte van 100m. Wilde zeebaars behoort tot de exclusieve vissoorten, echter wordt tegenwoordig haar exclusiviteit ondermijnd door de gekweekte exemplaren. Bij rauwe consumptie minimaal 24 uur invriezen op -20 °C

Productinformatie

EAN Code: 137047_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 137047_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

BSS001

Alternatieven

Als je geen wilde zeebaars kunt krijgen, dan is de gekweekte of biologische variant een optie.

Herkomst

Herkomst Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Wilde zeebaars kan worden bevist door middel van het gebruik van de pole & line en staandwant methode. Lijngevangen exemplaren zijn vaak voorzien van een label dat aangeeft dat deze gevangen is met de lijn. De verkregen kwaliteit is uitmuntend te noemen. Grotere vangsten geschieden door gebruik te maken van de flyshoot methode.

Gastronomie

Zeebaars is een luxe baarsachtige en behoort tot de exclusieve vissoorten. Wilde zeebaars staat hoog aangeschreven in de culinaire wereld, maar hoogwaardige kwaliteit is niet het hele jaar leverbaar. Qua smaak en uiterlijk is de wilde zeebaars in warmere periodes het best en bezit dan ook het meeste rendement. Wilde zeebaars kun je bakken, stomen en grillen. Rauw consumeren kan alleen wanneer de zeebaars heel vers is.

Beschikbaarheid

In de wintermaanden is de zeebaars slap en mager en bezitten de vrouwelijke exemplaren dikke buiken vol met kuit. Je kunt deze vis het beste eten van mei tot en met december. In deze periode wordt de zeebaars lijngevangen en met deze vangstmethode heeft de zeebaars sinds 2021 een 'groene' status gekregen.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 120.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 2.80
Eiwit dierlijk 235.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.23
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 503.00
Eiwit totaal 23.50

Tip

Indien je de zeebaars langer wilt bewaren, leg de zeebaars dan op haar rugzijde. Dat voorkomt dat door het gewicht de ingewanden beschadigd worden.