Zeebaars gestript en geschubd uit 1500-2000gr

Zeebaars gestript en geschubd uit 1500-2000gr

Gekweekte zeebaars zonder ingewanden en schubben.

Omschrijving

Gekweekte zeebaars zonder ingewanden en schubben. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen kweekt men de zeebaars hedendaags intensief. In Europa, zijn met name de Grieken en de Turken, marktleiders op het gebied van zeebaars kweken. Maar deze grote jongens komen vanuit Frankrijk. De gekweekte zeebaars is zeer populair en wordt veel in de wereld van de gastronomie veel verbruikt. Gekweekte zeebaars is een goed alternatief voor de wilde, maar is niet hetzelfde. Voor de kweek gebruikt men wilde eitjes die men opkweekt in bassins. De gekweekte zeebaars is mooi van vorm en is stevig van structuur, dat is echter kenmerkend voor gekweekte vis. Deze zeebaars wordt meestal gekweekt in de maat 200 / 300 gram en 400 / 600 gram per stuk. Dit is voor de handel de meest gangbare sortering. Grote gekweekte exemplaren zijn moeilijker te verkrijgen, dat komt omdat de zeebaars langzamer groeit als deze de 600 gram is gepasseerd.

Productinformatie

EAN Code: 136035_STUK_2000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 136035_STUK_2000GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BSS007

Alternatieven

Als je geen gekweekte zeebaars kunt krijgen, zijn de wilde zeebaars of biologische zeebaars de juiste vervangers, waarvan de wilde onze voorkeur heeft.

Herkomst

Herkomst Frankrijk
Vangstgebied FAO 27.7e Westelijk kanaal.

Vangsttechniek

Aquacultuur, kweek in netten op het water en bassins op het land.

Gastronomie

Voor het consumeren dient dit product goed te zijn doorbakken of gegrild of gefrituurd. Maar doet het zeker ook goed op de bbq.

Beschikbaarheid

Is het gehele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 120.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 2.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 503.00
Eiwit totaal 23.50

Certificering

Nee

Tip

Hoe herken je de versheid? Let op de heldere ogen, rode kieuwen, slijmlaagje op de huid, veerkrachtigheid, en de reuk. Een vis ruikt maar mag niet stinken.