
Zeebaars gestript en geschubd uit 1500-2000gr
Gekweekte zeebaars zonder ingewanden en schubben.
Omschrijving
Gekweekte zeebaars zonder ingewanden en schubben. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen kweekt men de zeebaars hedendaags intensief. In Europa, zijn met name de Grieken en de Turken, marktleiders op het gebied van zeebaars kweken. Maar deze grote jongens komen vanuit Frankrijk. De gekweekte zeebaars is zeer populair en wordt veel in de wereld van de gastronomie veel verbruikt. Gekweekte zeebaars is een goed alternatief voor de wilde, maar is niet hetzelfde. Voor de kweek gebruikt men wilde eitjes die men opkweekt in bassins. De gekweekte zeebaars is mooi van vorm en is stevig van structuur, dat is echter kenmerkend voor gekweekte vis. Deze zeebaars wordt meestal gekweekt in de maat 200 / 300 gram en 400 / 600 gram per stuk. Dit is voor de handel de meest gangbare sortering. Grote gekweekte exemplaren zijn moeilijker te verkrijgen, dat komt omdat de zeebaars langzamer groeit als deze de 600 gram is gepasseerd.
Productinformatie
EAN Code: | 136035_STUK_2000GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 136035_STUK_2000GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen gekweekte zeebaars kunt krijgen, zijn de wilde zeebaars of biologische zeebaars de juiste vervangers, waarvan de wilde onze voorkeur heeft. |
Herkomst
Herkomst | Frankrijk |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27.7e Westelijk kanaal. |
Vangsttechniek
Aquacultuur, kweek in netten op het water en bassins op het land. |
Gastronomie
Voor het consumeren dient dit product goed te zijn doorbakken of gegrild of gefrituurd. Maar doet het zeker ook goed op de bbq. |
Beschikbaarheid
Is het gehele jaar door verkrijgbaar. |
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kcal | 120.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 1.00 |
Vet totaal | 2.80 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.20 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kJ | 503.00 |
Eiwit totaal | 23.50 |
Certificering
Nee |
Tip
Hoe herken je de versheid? Let op de heldere ogen, rode kieuwen, slijmlaagje op de huid, veerkrachtigheid, en de reuk. Een vis ruikt maar mag niet stinken. |