
Omschrijving
Hele gekweekte zeebaars met kop, ingewanden en schubben. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen kweekt men de zeebaars vandaag de dag intensief. In Europa zijn met name de Grieken en Turken de marktleiders op het gebied van zeebaars kweken. De gekweekte zeebaars is mooi van vorm en is stevig van structuur, dat is kenmerkend voor gekweekte vis. Deze zeebaars wordt meestal gekweekt in de maat 200 / 300 gram en 400 / 600 gram per stuk. Dit is voor de handel de meest gangbare sortering. Grote gekweekte exemplaren zijn moeilijker te verkrijgen, dat komt omdat de zeebaars moeilijk groeit als deze de 600 gram is gepasseerd. Gekweekte zeebaars heeft over het algemeen een iets doffere huid en de vinnen zijn vaak wat afgestompt.
Productinformatie
EAN Code: | 136005_STUK_2000GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 136005_STUK_2000GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Video
Seizoen

Alternatieven
Als je geen gekweekte zeebaars kunt krijgen, kies dan bio zeebaars of de gekweekte daurade royal. Een beter maar duurder alternatief is de wilde zeebaars. |
Herkomst
Herkomst | Turkije |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37 deelgebieden 3,1 en 3,2. |
Vangsttechniek
Aquacultuur, kweek in netten op het water of bassins op het land. |
Gastronomie
Voor het consumeren moet dit product goedzijn gebakken, gegrild of gefrituurd. |
Beschikbaarheid
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 1.00 |
---|---|
Vet totaal | 28.00 |
Koolhydraten totaal | Yes |
Zout | 2.00 |
Waarvan suikers | Yes |
Energie kcal | 120.00 |
Energie kJ | 503.00 |
Eiwit totaal | 235.00 |
Tip
Hoe herken je gekweekte zeebaars? Als je hele zeebaars aanschaft snijd dan de buikzijde open. In de buikholte zit vaak een witte bol vet, dat is kenmerkend voor kweekvis. |