
Zalm warm gerookt zijde heel diepvries
Warm gerookte zalm van het label Steur. De zalm wordt na de kweek schoon gemaakt en vervoert naar Nederland. Hier worden de zalmen gefileerd en gezouten. Daarna worden de zalmfilets warm gerookt. Het roken van onze warm gerookte zalm vindt gedurende 8 uur in de rookkamer plaats. In het begin is de temperatuur 35 ºC en loopt langzaam op tot 72 ºC. Dit langzame garingsproces resulteert in een heerlijk sappig stuk zalm.
Omschrijving
Warm gerookte zalm van het label Steur. De zalm wordt na de kweek schoongemaakt en vervoert naar Nederland. Hier worden de zalmen gefileerd en gezouten. Daarna wordt de zalmfilet warmgerookt. Het roken van onze warmgerookte zalm vindt gedurende 8 uur in de rookkamer plaats. In het begin is de temperatuur 35 ºC en deze loopt langzaam op tot 72 ºC. Dit langzame garingsproces resulteert in een heerlijk sappig stuk zalm. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor de kenmerkende Steur smaak!
Productinformatie
EAN Code: | 510690_STUK_1300GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 510690_STUK_1300GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Er is gezien de garing van de zalm op 72°C geen gelijkwaardig product te krijgen. |
Herkomst
Herkomst | Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Kweek Noorwegen |
Gastronomie
Warmgerookte zalm mag zeker niet ontbreken op een buffet. |
Beschikbaarheid
De warmgerookte zalm is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
zalm en producten op basis van zalm | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Vet totaal | 139.00 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 5.00 |
Zout | 2.00 |
Waarvan suikers | 5.00 |
Energie kcal | 221.00 |
Waarvan verzadigd vet | 21.00 |
Energie kJ | 920.00 |
Eiwit totaal | 235.00 |
Tip
Mocht je thuis een rookoven hebben staan en je wilt een zalmfilet zelf garen, bouw de temperatuur dan rustig op. Te snel garen zal leiden tot eitwit uittreding, waardoor de zalmfilet droog wordt. |