Wijtingfilet met vel

Wijtingfilet met vel

Wijting behoort tot de schelvisachtigen die op haar beurt stamt uit de grote familie kabeljauwachtigen.

Omschrijving

Wijting behoort tot de schelvisachtigen die op haar beurt stamt uit de grote familie kabeljauwachtigen. Wijting komt voor in de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot aan Portugal en IJsland. Wijting komt tevens voor in de Noordzee en zwemt tot op een diepte van 200 mtr. Wijting heeft een geel-bruinige rugzijde met een zilverwit kleurige buikzijde en kan een lengte van 70 cm behalen. Opvallend is dat grote exemplaren te vinden zijn in de hoge noordelijke wateren. Op de Nederlandse afslagen treft men vaak kleine exemplaren aan.

Productinformatie

EAN Code: 125040_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 125040_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

WHI001

Alternatieven

Een goedkoop alternatief is de steenbolk.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst North-East Atlantic Ocean

Vangsttechniek

De wijting wordt hoofdzakelijk bevist doormiddel van de flyshoot methode. Andere gebruikte methode is de zegenvisserij en de boomkor.

Gastronomie

Als je weleens een lekkerbekje bij de viskraam koopt, is de kans groot dat deze is gemaakt van wijting. In de professionele gastronomie wordt de wijting nauwelijks gebruikt en dat is jammer. De smaak van de wijting is goed te noemen, echter is deze in vergelijking met kabeljauw iets droger.

Beschikbaarheid

Grote ei afzetting vindt plaats in de maand februari tot en met juni. Je kunt wijting het best consumeren in de maand juli tot en met januari.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 358.00
Energie (kcal) 85.00
Vet (gram) 1.20
Verzadigd vet (gram) 0.00
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.33
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 18.50
Vet totaal 12.00
Energie kJ 358.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 33.00
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit totaal 185.00
Energie kcal 85.00
Waarvan verzadigd vet 0.00

Tip

De structuur van de wijting is losjes te noemen. Laat bij het maken van filets het vel eraan zitten, anders is de kans groot dat de filet uit elkaar valt.