Vongole veraci net verpakking super

Vongole veraci net verpakking super

Vongole is een bekende schelp-achtige die ook wel tapijtschelp wordt genoemd. Vongole is feitelijk haar Italiaanse benaming en heeft faam weten te verwerven in de gastronomie. Vongole komt veelvuldig voor in de Europese wateren en voor de kust van Noorwegen tot aan Marokko en in de Middellandse Zee tot op een diepte van 35m en kan een doorsnede van 5cm behalen.

Omschrijving

Vongole is een bekende schelp-achtige die ook wel tapijtschelp wordt genoemd. Vongole is feitelijk haar Italiaanse benaming en heeft faam weten te verwerven in de gastronomie. Vongole komt veelvuldig voor in de Europese wateren en langs de kust van Noorwegen tot aan Marokko en de Middellandse Zee tot op een diepte van 35 m en kan een doorsnede van 5 cm behalen. Er zijn meerdere soorten tapijtschelpen, de Japanse en de wratachtige. De Vongole is een bont gekleurd schelpdier en wordt ook wel de gemarmerde tapijtschelp genoemd. Vongole is vooral populair in de Zuid-Europese keuken. Vongole wordt op grote schaal commercieel gekweekt. Grote productie tref je aan in de Adriatische Zee en in de wateren van Turkije. De Italianen en Turken zijn marktleiders op het gebied van Vongole kweken en exporteren deze naar andere delen van Europa.

Productinformatie

EAN Code: 400251_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400251_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

CAS001

Alternatieven

Indien je geen vongole kunt bemachtigen verkies dan de palourde.

Herkomst

Herkomst Adriatische Zee
Vangstgebied FAO 37

Vangsttechniek

Vongole komt veelvuldig voor in de Europese wateren en langs de kust van Noorwegen tot aan Marokko en in de Middellandse Zee. Deze leeft tot op een diepte van 35 meter en wordt hoofdzakelijk gekweekt.

Gastronomie

Vongole is een zeer smaakvol schelpdiertje en leent zich voor allerlei creaties. Vongole bezit redelijk veel vlees en is iets pittig en zoetig tegelijk. De vongole is een traktatie en is ook betaalbaar. De vongole kun je net als de mossel, stomen, koken en mits levend, rauw consumeren.

Beschikbaarheid

De triploïdie Vongole kun je het hele jaar consumeren. De gewone Vongole zet hoofdzakelijk haar eitjes af in de maand juli tot en met augustus. In deze periode in de vongole zeer kwetsbaar en bezit relatief weinig vlees. De beste kwaliteit treft je aan in de koudere periode van het jaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 1.00
Koolhydraten totaal 4.00
Zout 0.70
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 65.00
Waarvan verzadigd vet 0.40
Energie kJ 275.00
Eiwit totaal 10.00

Tip

Controleer ten alle tijden of de vongole vers is. Staat de schelp iets open, geef dan een tik op de schelp. Sluit deze zich dan is de schelp levend. Voelt de vongole plakkerig aan en heeft deze een penetrante geur dan is dit schelpdier oud. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem het liefst gezuiverd zeewater of neem 30gr zeezout op 1 liter water. Dus op een emmer (10 ltr) 3 ons zeezout.