
Victoriabaarsfilet
Nijlbaars wordt ook wel victoriabaars genoemd. De benaming victoriabaars dankt deze vis aan het feit dat deze is uitgezet in het Victoriameer. Internationaal luistert deze vis naar de benaming nile perch. De nijlbaars is een reusachtige vis die hoofdzakelijk in de zoete wateren van Afrika voorkomt tot op een diepte van 50m. Nijlbaars is een zeer vraatzuchtige vis en kan een lengte van 2m behalen met een gewicht van 200kg.
Omschrijving
Nijlbaars wordt ook wel victoriabaars genoemd. De benaming victoriabaars dankt deze vis aan het feit dat deze is uitgezet in het Victoriameer. Internationaal luistert deze vis naar de benaming nile perch. De nijlbaars is een reusachtige vis die hoofdzakelijk in de zoete wateren van Afrika voorkomt tot op een diepte van 50m. Nijlbaars is een zeer vraatzuchtige vis en kan een lengte van 2m behalen met een gewicht van 200kg. Nijlbaars heeft een overwegend grijs/bruin gekleurd uiterlijk met een zilver/wit gekleurde buikzijde.
Productinformatie
EAN Code: | 134050_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 134050_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen verse nijlbaars kunt krijgen, kies dan de diepvries variant of de barramundi. |
Herkomst
Herkomst | Noord, West Afrika |
---|---|
Vangstgebied | FAO 34/01 |
Vangsttechniek
Commerci�le vangsten gebeuren door het gebruik van de enkelvoudige trawl techniek. De nijlbaars wordt ook bevist door middel het gebruik van de pole&line methode. |
Gastronomie
Verse nijlbaars is een traktatie maar is zeer lastig te krijgen. |
Beschikbaarheid
Nijlbaars kan gedurende een lange periode kuit schieten. Grootschalige voortplanting vindt plaats gedurende de maanden april tot en met juni. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.22 |
---|---|
Vet totaal | 0.68 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.14 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 82.40 |
Energie kJ | 349.00 |
Eiwit totaal | 19.10 |