Tarbotfilet Spaans met vel uit 2-3kg

Tarbotfilet Spaans met vel uit 2-3kg

Tarbot behoort tot de beter smakende vissoorten en is een luxe vissoort. Wilde exemplaren zijn niet het hele jaar optimaal en qua prijs zeer variabel. Dus biedt kweek de uitkomst. De tarbot is een platvis die wel 1 meter groot en 25 kg zwaar kan worden met een leeftijd van 25 jaar. De tarbot wordt steeds meer gekweekt, dat wil zeggen, onder gecontroleerde omstandigheden groot gebracht.

Alternatief

Tarbotfilet met vel uit 2-3kg Tarbotfilet met vel uit 2-3kg
Code 112043_KG_KG | Jan van As
€ 100,00 /KG
Grietfilet met vel uit 1-2kg Grietfilet met vel uit 1-2kg
Code 115041_KG_KG | Jan van As
€ 100,00 /KG
Tarbotfilet met vel uit 1-2kg Tarbotfilet met vel uit 1-2kg
Code 112042_KG_KG | Jan van As
€ 100,00 /KG

Omschrijving

Tarbot behoort tot de beter smakende vissoorten en is een luxe vissoort. Wilde exemplaren zijn niet het hele jaar optimaal en qua prijs zeer variabel. Dus biedt kweek de uitkomst. De tarbot is een platvis die wel 1 meter groot en 25 tot 30Kg zwaar kan worden met een leeftijd van 25 jaar. De tarbot wordt steeds meer gekweekt, dat wil zeggen, onder gecontroleerde omstandigheden groot gebracht. Gekweekte tarbot wint aan populariteit. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is deze vis goed verkrijgbaar en is de prijs het hele jaar stabiel. Gekweekte tarbot uit Spanje is vaak groter in vergelijking met de Nederlandse variant en kan meer dan 5 kg zwaar worden. Gekweekte tarbot is ook levend verkrijgbaar.

Productinformatie

EAN Code: 112048_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 112048_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

TUR001

Alternatieven

Als je geen gekweekte tarbot kunt krijgen dan is de wilde tarbot een optie, mits het seizoen het toelaat. Griet behoort ook tot de mogelijkheden.

Herkomst

Herkomst Spanje, Nederland
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Tarbot wordt gekweekt in gesloten bassins op het land. Voor de aanwas gebruikt men grote ‘moeder’ exemplaren die eitjes afzetten. Deze eitjes worden opgevangen en zorgvuldig grootgebracht tot echte pootvisjes. Deze kleine visjes worden vervolgens overgezet naar andere bassins om verder te kunnen groeien.

Gastronomie

Verreweg de meeste mensen proeven het verschil niet tussen kweek en wilde tarbot. Gekweekte tarbot kan wat gronderig smaken, is vetter en heeft een stevigere bite dan het wilde exemplaar. Gekweekte tarbot kun je bakken, grillen maar voor het beste resultaat kun je de gekweekte tarbot het beste in de oven garen of stomen.

Beschikbaarheid

De gekweekte tarbot kun je het hele jaar consumeren.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.03
Vet totaal 2.60
Koolhydraten totaal 1.30
Zout 0.27
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 102.00
Energie kJ 427.00
Eiwit totaal 20.00

Tip

Gekweekte tarbot heeft vaak een bruin/gelig gevlekte buikzijde. Verwijder altijd de donkergekleurde bovenhuid, je kunt deze niet eten.