Strandkrabbetjes doos 6kg diepvries

De strandkrab is internationaal bekend als de green crab. De green crab wordt ook wel shore crab genoemd en is een kleine agressieve krabsoort maar van grote waarde in de gastronomische wereld.

Omschrijving

De strandkrab is internationaal bekend als de green crab. De green crab wordt ook wel shore crab genoemd en is een kleine agressieve krabsoort maar van grote waarde in de gastronomische wereld. De strandkrab heeft een bruin/groen gekleurd uiterlijk en kan 7 cm groot worden. De strandkrab komt wereldwijd voor in de noordelijke en zuidelijke wateren. De strandkrab is een alleseter. Het grote nadeel van de strandkrab is dat deze ook in onzuiver water voorkomt. Dit maakt consumptie discutabel. Het is raadzaam om de strandkrab te verwateren in zuiver water.

Productinformatie

EAN Code: 230040_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 230040_STUK
Techniek MARINE_FISHERY

Seizoen

CRG002

Alternatieven

De green krab is buiten Nederland het hele jaar verkrijgbaar en heeft een duurzame status. De Velvet Crab is een goed alternatief.

Herkomst

Herkomst North-East Atlantic Ocean
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De strandkrab wordt gevangen door gebruik van fuiken of korven.

Gastronomie

Strandkrab bezit niet veel vlees maar heeft wel een goede smaak. De strandkrab wordt meestal gebruikt om er een fond of saus van te maken.

Beschikbaarheid

Het vangstseizoen van de green crab is in Nederland seizoengebonden en duurt vaak niet langer dan 3 maanden. Dit exemplaar wordt het meest gevangen in de periode van juni tot en met september.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Crab en producten op basis van Crab M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 354.00
Energie (kcal) 65.00
Vet (gram) 1.40
Verzadigd vet (gram) 0.40
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 1.70
Cholestoreol (gram) 1.00
Proteinen (gram) 17.00

Tip

Strandkrab kan het best levend verwerkt worden.