
Sliptong zonder vel doos 5kg diepvries
Tong wordt verhandeld in verschillende maatvoeringen van klein naar groot. Dit exemplaar is de kleinste maat tong die gevangen mag worden.
Omschrijving
Tong wordt verhandeld in verschillende maatvoeringen van klein naar groot. Dit exemplaar is de kleinste maat tong die gevangen mag worden. Tong wordt gevangen met een sleepnet die de platvis van de bodem haalt. Deze kleine variant tong wordt ook vaak sliptong genoemd.
Productinformatie
EAN Code: | 200010_DOOS |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 200010_DOOS |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief is de grote tong, tongschar of de hondstong. |
Herkomst
Herkomst | Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Sliptong wordt hoofdzakelijk gevangen met de boomkor, pulswing, sumwing en de staandwant methode. |
Gastronomie
Sliptong mag dan wel een klein tongetje zijn, culinair gezien is dit visje zeer aantrekkelijk. Sliptong is beduidend goedkoper dan haar grotere broer of zusje en dat maakt dit visje zeer geliefd. Haar smaak is gelijk aan grotere exemplaren. Maar voor een portie heb je wel meerdere sliptongen nodig. Sliptong kun je drogen, roken, bakken, grillen en stomen. |
Beschikbaarheid
Tong kent een goede en een slechte periode. Je kunt de tong het beste consumeren tussen juli en februari. De periode waarin de tong het meest kuitschiet is vanaf de maand maart tot en met juni. De diepvriesvariant is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Atlantische Tong | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Vet totaal | 1.90 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.23 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 76.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.50 |
Energie kJ | 320.00 |
Eiwit totaal | 15.00 |
Certificering
Nee |
Tip
Sliptong kent een goede en een slechte periode. Sliptong uit de goede periode heeft een veel hoger rendement qua vlees percentage. Zo heb je dan ook minder nodig per portie. |