Sliptong zonder vel doos 5kg diepvries

Sliptong zonder vel doos 5kg diepvries

Tong wordt verhandeld in verschillende maatvoeringen van klein naar groot. Dit exemplaar is de kleinste maat tong die gevangen mag worden.

Omschrijving

Tong wordt verhandeld in verschillende maatvoeringen van klein naar groot. Dit exemplaar is de kleinste maat tong die gevangen mag worden. Tong wordt gevangen met een sleepnet die de platvis van de bodem haalt. Deze kleine variant tong wordt ook vaak sliptong genoemd.

Productinformatie

EAN Code: 200010_DOOS
Brand: Jan van As
Product code: 200010_DOOS
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SOL006

Alternatieven

Een goed alternatief is de grote tong, tongschar of de hondstong.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noordzee

Vangsttechniek

Sliptong wordt hoofdzakelijk gevangen met de boomkor, pulswing, sumwing en de staandwant methode.

Gastronomie

Sliptong mag dan wel een klein tongetje zijn, culinair gezien is dit visje zeer aantrekkelijk. Sliptong is beduidend goedkoper dan haar grotere broer of zusje en dat maakt dit visje zeer geliefd. Haar smaak is gelijk aan grotere exemplaren. Maar voor een portie heb je wel meerdere sliptongen nodig. Sliptong kun je drogen, roken, bakken, grillen en stomen.

Beschikbaarheid

Tong kent een goede en een slechte periode. Je kunt de tong het beste consumeren tussen juli en februari. De periode waarin de tong het meest kuitschiet is vanaf de maand maart tot en met juni. De diepvriesvariant is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M
Atlantische Tong M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 320.00
Energie (kcal) 76.00
Vet (gram) 1.90
Verzadigd vet (gram) 0.50
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.23
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 15.00
Energie kJ 320.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 225.00
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit totaal 15.00
Energie kcal 76.00
Waarvan verzadigd vet 5.00
Vet totaal 19.00

Tip

Sliptong kent een goede en een slechte periode. Sliptong uit de goede periode heeft een veel hoger rendement qua vlees percentage. Zo heb je dan ook minder nodig per portie.