
Schelvisfilet vacuum per kilo diepvries
Schelvis komt voor in de koudere wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, Engeland tot in de wateren rond IJsland. In de koude hoger gelegen wateren van de Barentszzee ter hoogte van Noorwegen treft men vaak grote exemplaren aan.


Omschrijving
Schelvis komt voor in de koudere wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, Engeland tot in de wateren rond IJsland. In de koude hoger gelegen wateren van de Barentszzee ter hoogte van Noorwegen treft men vaak grote exemplaren aan. De schelvis uit de Noorse wateren kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 16 kg, en zwemt tot op een diepte van 450 m. Schelvis is een kabeljauwachtige, en heeft een overwegend grijs gekleurde huid met een iets donkere bovenzijde, en heeft een duidelijke donkere belijning op de flank. Kenmerkend is de donkere vlek. Deze donkere vlek wordt ook wel de 'Petrus duim' genoemd.
Productinformatie
EAN Code: | 201350_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 201350_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief voor de schelvis is de wijting of de kabeljauw. |
Herkomst
Herkomst | IJslandse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
De mooiste kwaliteit wordt verkregen doormiddel van het gebruik van de longline of de pole&line methode. |
Gastronomie
Schelvis behoort tot de best smakende vissen ter wereld. De smaak is sterker dan de kabeljauw. |
Beschikbaarheid
De periode waarin de schelvis haar eitjes afzet is hoofdzakelijk in de maand maart tot en met april, in deze periode is de vis mager. Je kunt deze vis het best consumeren in de maand mei tot en met februari. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.30 |
---|---|
Vet totaal | 0.90 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.25 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 84.00 |
Energie kJ | 352.00 |
Eiwit totaal | 19.00 |
Tip
Schelvis heeft een losse structuur. Daarom kun je het vel er het beste aan laten zitten. Dit voorkomt dat de filet uit elkaar valt. |