Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 400275_STUK |
Bewaaradvies | Gekoeld bewaren. 0°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Als je geen Hollandse scheermes kunt krijgen kies dan de Schotse scheermes. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Noordzee |
De Hollandse scheermes kan worden bevist door gebruik van de hydraulische kor. Met deze methode worden de schelpdieren met een hogedruk waterstraal los gespoten en op gezogen. Tegenwoordig wordt de scheermes ook gekweekt en heeft een duurzaamheid status. |
De Hollandse scheermes kan een traktatie zijn. De Hollandse scheermes bezit niet veel vlees en kan, afhankelijk hoe deze is gevangen, zand bevatten. De Hollandse scheermes kun je, mits levend, rauw consumeren, koken, stomen en grillen. Verwarm de scheermes niet te lang anders wordt deze taai. |
De Hollandse scheermes kun je bijna het hele jaar kopen. In de koude winterperiode van januari tot en met maart is de Hollandse scheermes slechter verkrijgbaar. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
---|---|
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
Energie (kJ) | 309.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 74.00 |
Vet (gram) | 1.00 |
Verzadigd vet (gram) | 0.00 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.56 |
Cholestoreol (gram) | 3.00 |
Proteinen (gram) | 13.00 |
Controleer altijd of de scheermes vers is. Geef dan een tik op de schelp. Trekt het vlees zich terug in de schelp dan is de scheermes levend. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem het liefst gezuiverd zeewater of neem 30 gr zeezout op 1 liter water. |