
Sardines Bretons
De sardine is een zeer bekend visje. Helaas kent het overgrote deel van de consument deze slechts als een conserven product. Dat is jammer, want verse sardine is een traktatie. Sardines zijn er in zeer veel soorten en maten en komen voor in alle wereldzeeën.


Omschrijving
De sardine is een zeer bekend visje. Helaas kent het overgrote deel van de consument deze slechts als een conserven product. Dat is jammer, want verse sardine is een traktatie. Sardines zijn er in zeer veel soorten en maten en komen voor in alle wereldzeeën. Dit exemplaar is de European sardine en wordt ook wel Bretonse , Italiaanse of pilchard sardine genoemd en komt voor ten Oosten van de Atlantische Oceaan tot in de Middellandse Zee. De sardine kan een lengte van 25 cm behalen, en zwemt tot op een diepte van 100m. De sardine is familie van de haring en heeft een blauw/groene rugzijde met een zilverkleurige buikzijde. De Italiaanse sardine is het kleinst dan komt de bretonse sardine en als laatste de pilchard, deze kan soms net zo groot zijn als een haring.
Productinformatie
EAN Code: | 181002_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 181002_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen Bretonse sardine kunt krijgen, kies dan de Italiaanse sardine. |
Herkomst
Herkomst | Bretagne (Frankrijk), Cornwall (Engeland) en de Golf van Biskaje |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
De sardine kan worden bevist door middel van het gebruik van de pelagische trawl of door gebruik van de purse seine methode. |
Gastronomie
De Bretonse sardine kun je het beste bakken en grillen. |
Beschikbaarheid
Het seizoen waarin de sardine zich voortplant is zeer variabel en afhankelijk waar deze zich bevindt. Als je optimaal wilt genieten van deze vis is het raadzaam om deze te eten van september tot en met juni. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 24.00 |
---|---|
Vet totaal | 4948.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 22.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 523.00 |
Energie kJ | 2.20 |
Eiwit totaal | 195.00 |
Tip
De Bretonse sardine is groot en stevig. Doordat de kop groot is en de graat stevig eet men deze meestal in filet vorm. |