Sardines 13/15 a 1kg diepvries

Sardines 13/15 a 1kg diepvries

De sardine is een zeer bekend visje. Helaas kent het overgrote deel van de consument deze slechts als een conserven product. Dat is jammer, want verse sardine is een traktatie. Sardines zijn er in zeer veel soorten en maten en komen voor in alle wereldzeeën.

Omschrijving

De sardine is een zeer bekend visje. Helaas kent het overgrote deel van de consument deze slechts als een conserven product. Dat is jammer, want verse sardine is een traktatie. Sardines zijn er in zeer veel soorten en maten en komen voor in alle wereldzeeën. Dit exemplaar is de European sardine en wordt ook wel Bretonse sardine of Italiaanse sardine genoemd en komt voor ten Oosten van de Atlantische Oceaan tot in de Middellandse Zee. De sardine kan een lengte van 25 cm behalen, en zwemt tot op een diepte van 100m. De sardine is familie van de haring en heeft een blauw/groene rugzijde met een zilverkleurige buikzijde.

Productinformatie

EAN Code: 211100_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 211100_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

PIL003

Alternatieven

Als je geen Bretonse sardine kunt krijgen kies dan de Italiaanse sardine.

Herkomst

Herkomst Bretagne (Frankrijk), Cornwall (Engeland) en de Golf van Biskaje.
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De sardine wordt gevangen door het gebruik van de pelagische trawl of door gebruik van de purse seine methode.

Gastronomie

De Bretonse sardine kun je het beste bakken en grillen.

Beschikbaarheid

Het seizoen waarin de sardine zich voortplant is zeer variabel en afhankelijk waar deze zich bevindt. Als je optimaal wilt genieten van deze vis is het raadzaam om deze te eten in de maand juli tot en met maart.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 47.00
Vet totaal 164.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 16.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 221.00
Energie kJ 926.00
Eiwit totaal 184.00

Tip

De Bretonse sardine is groot en stevig. Doordat de kop groot is en de graat stevig eet men deze meestal in filet vorm.