
Roodhoorntjes wier vers
Roodhoorntjeswier is een zomerwier en heeft een fruitige smaak. De structuur van dit wier lijkt op zeekraal. De struiken worden zo'n 30 tot 40 cm hoog.


Omschrijving
Roodhoorntjeswier is een zomerwier en heeft een fruitige smaak. De structuur van dit wier lijkt op zeekraal. De struiken worden zo'n 30 tot 40 cm hoog.
Productinformatie
EAN Code: | 630040_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 630040_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief is draadwier of wakam�. |
Herkomst
Herkomst | Nederland,Atlantische Oceaan en Middelandse Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Semi wild |
Gastronomie
Dit wier is rauw te verwerken, maar je kunt het ook stoven of frituren in tempura. |
Beschikbaarheid
Is beschikbaar van juli tot eind december. |
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kcal | 12.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 0.10 |
Vet totaal | 0.40 |
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Zout | 12.10 |
Waarvan suikers | 0.50 |
Energie kJ | 50.00 |
Eiwit totaal | 1.80 |
Tip
Vers zeewier is niet lang houdbaar. Wanneer je zelf zeewier hebt geoogst kun je het bewaren in flink wat zout of drogen in een oven. Het beste gaat dat in een droogoven omdat je deze op een hele lage temperatuur kunt instellen. Kies dan voor 30�C of 40�C. Het duurt minimaal 12 uur. Ook in een gewone hete luchtoven kun je zeewier laten drogen. Kies de laagst mogelijke temperatuur. Op deze laatste manier droog je 200 gram roodhoorntjeswier in zeven uur en houd je 15 gram over. De lage temperaturen zijn belangrijk voor het behoud van de levenskracht en de kwaliteiten van de omega-3 vetzuren. |