Roodhoorntjes wier vers

Roodhoorntjeswier is een zomerwier en heeft een fruitige smaak. De structuur van dit wier lijkt op zeekraal. De struiken worden zo'n 30 tot 40 cm hoog.

Omschrijving

Roodhoorntjeswier is een zomerwier en heeft een fruitige smaak. De structuur van dit wier lijkt op zeekraal. De struiken worden zo'n 30 tot 40 cm hoog.

Productinformatie

EAN Code: 630040_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 630040_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

NOR005

Alternatieven

Een goed alternatief is draadwier of wakam�.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Nederland,Atlantische Oceaan en Middelandse Zee.

Vangsttechniek

Semi wild

Gastronomie

Dit wier is rauw te verwerken, maar je kunt het ook stoven of frituren in tempura.

Beschikbaarheid

Is beschikbaar van juli tot eind december.

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 96.00
Energie (kcal) 23.00
Vet (gram) 0.40
Verzadigd vet (gram) 0.10
Suiker (gram) 0.50
Zout (gram) 12.10
Koolhydraten 0.50
Proteinen (gram) 1.80
Vet totaal 4.00
Energie kJ 96.00
Waarvan suikers 5.00
Zout 121.00
Koolhydraten totaal 5.00
Eiwit totaal 18.00
Energie kcal 23.00
Waarvan verzadigd vet 1.00

Tip

Vers zeewier is niet lang houdbaar. Wanneer je zelf zeewier hebt geoogst kun je het bewaren in flink wat zout of drogen in een oven. Het beste gaat dat in een droogoven omdat je deze op een hele lage temperatuur kunt instellen. Kies dan voor 30�C of 40�C. Het duurt minimaal 12 uur. Ook in een gewone hete luchtoven kun je zeewier laten drogen. Kies de laagst mogelijke temperatuur. Op deze laatste manier droog je 200 gram roodhoorntjeswier in zeven uur en houd je 15 gram over. De lage temperaturen zijn belangrijk voor het behoud van de levenskracht en de kwaliteiten van de omega-3 vetzuren.