Roodbaarsfilet met vel geschubd

Roodbaars heeft een grote familie en behoort tot de orde van de schorpioenvissen, waaronder ook de rascasse valt. De familie van de roodbaars kent meerdere soorten die allen een sterke gelijkenis hebben maar wel sterk van kleur kunnen variëren.

Omschrijving

Roodbaars heeft een grote familie en behoort tot de orde van de schorpioenvissen, waaronder ook de rascasse valt. De familie van de roodbaars kent meerdere soorten die allen een sterke gelijkenis hebben maar wel sterk in kleur kunnen variëren. Opvallend aan deze soort zijn de grote ogen en de stekels op de kop. Roodbaars kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 15 kg, en leeft tot op een diepte van 1000 m. Roodbaars wordt soms gevangen op grote dieptes, eenmaal naar bovengehaald gaan de ogen iets uitpuilen door het drukverschil.

Productinformatie

EAN Code: 133040_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 133040_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

RED001

Alternatieven

Een alternatief is de rascasse of een snapper-achtige.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst IJslandse Zee

Vangsttechniek

Roodbaars kan op verschillende methodes worden bevist. De longline methode heeft de voorkeur. IJslanders gebruiken een lijn van 4 km waaraan korte zijlijnen zijn bevestigd. De gevangen vis komt ��n voor ��n aan boord. Een andere methode is de flyshoot.

Gastronomie

Roodbaars heeft een redelijk stevige structuur. De kleur van de filet is cr�me-achtig. De roodbaars heeft een neutrale smaak. Opvallend is dat grote exemplaren veel beter smaken dan kleine roodbaars. Je kunt grote rugstukken van 1 kg krijgen uit de wateren van IJsland, deze zijn zeer smaakvol.

Beschikbaarheid

Het seizoen van de roodbaars loopt van juni tot en met maart.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 425.00
Energie (kcal) 101.00
Vet (gram) 3.30
Verzadigd vet (gram) 0.40
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.13
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 17.80
Energie kJ 425.00
Eiwit totaal 178.00
Energie kcal 101.00
Waarvan verzadigd vet 4.00
Vet totaal 33.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 125.00
Koolhydraten totaal 0.00

Tip

IJslandse roodbaars is verkrijgbaar onder het MSC label. Zeer verse roodbaars laat zich lastig schubben. Daarnaast bezit deze vis stevige stekels op de kop en op de rug.