Rivierkreeft Turks levend

Rivierkreeft Turks levend

De Europese rivierkreeft wordt ook wel Turkse rivierkreeft genoemd. De Europese rivierkreeft komt vooral voor in de zoete wateren van Zuid-Europa tot in Turkije.

Omschrijving

De Europese rivierkreeft wordt ook wel Turkse rivierkreeft genoemd. De Europese rivierkreeft komt vooral voor in de zoete wateren van Zuid-Europa tot in Turkije. De Europese rivierkreeft zie je ook op een aantal plaatsen in Oost-Nederland. De Europese rivierkreeft wordt sterk bedreigd in haar voortbestaan omdat de Amerikaanse rivierkreeft een schimmelinfectie, genaamd kreeftenpest, bij zich kan dragen waar de Europese rivierkreeft weer aan kan sterven. De Europese rivierkreeft heeft een bruin-groen gekleurd uiterlijk en heeft lange smalle geschaarde voorpoten. De Europese rivierkreeft kan een lengte van 20cm behalen en bezit een ruw geknobbelde pantser.

Productinformatie

EAN Code: 410400_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 410400_KG_KG
TECHNIEK INLAND_FISHERY

Seizoen

CRE004

Alternatieven

Neem de Amerikaanse rivierkreeft.

Herkomst

Herkomst Binnenlandse water van Zuid-Europa, Turkije.
Vangstgebied FAO 37.

Vangsttechniek

Fuik, lobster pot, top lift net of de baittrap.

Gastronomie

De Europese rivierkreeft is een van de best smakende rivierkreeftachtigen. Dat komt vooral omdat dit beestje in zeer zuiver water voorkomt, wat weer bevorderlijk is voor de smaak. De Europese rivierkreeft kan je het beste levend kopen, eenmaal dood gaat de kwalitatief snel achteruit. De Europese rivierkreeft kun je het koken of stomen.

Beschikbaarheid

Vrouwelijke exemplaren kunnen 7-8 maanden de eitjes onder de staart houden. Het seizoen waarin de Europese rivierkreeft haar eitjes afzet is in de maand mei tot en met juni.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.30
Vet totaal 0.90
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 82.00
Energie kJ 348.00
Eiwit totaal 18.50

Tip

Als je de rivierkreeft in de koeling plaatst voor latere consumptie, dek de rivierkreeft dan af met een doek of deksel met luchtgaatjes. Rivierkreeft is gevoelig voor tocht, dan gaat deze dood.