Pieterman

Pieterman

De pieterman is een bontgekleurd visje en kent meerdere soorten. Dit exemplaar is de grote pieterman en kan een lengte van 45 cm behalen met een gewicht van 1.8 kg. De grote pieterman zwemt tot op een diepte van 100 m en trekt er vooral ‘s nachts op uit. Pieterman komt voor ten oosten van de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot aan de Canarische eilanden.

Omschrijving

De pieterman is een bontgekleurd visje en kent meerdere soorten. Dit exemplaar is de grote pieterman en kan een lengte van 45 cm behalen met een gewicht van 1.8 kg. De grote pieterman zwemt tot op een diepte van 100 m en trekt er vooral ‘s nachts op uit. Pieterman komt voor ten oosten van de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot aan de Canarische eilanden. Pieterman komt ook voor in de Middellandse Zee tot aan de Zwarte zee. De grote pieterman heeft als basis een wit/zilverkleurige huid die voorzien is van geel/bruine vlekken en bezit kenmerkende lichtblauwe strepen en vlekken. De grote pieterman heeft een giftige stekel op de rugvin en een paar giftige stekels op het kieuwdeksel.

Productinformatie

EAN Code: 123050_STUK_300GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 123050_STUK_300GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

GWV001

Alternatieven

Als je geen grote pieterman kunt krijgen kies dan de kleine pieterman.

Herkomst

Herkomst Oost Atlantische Oceaan, Middelandse Zee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Pieterman wordt hoofdzakelijk bevist doormiddel van het gebruik van de twinrig en flyshoot methode. Specifiek wordt de pieterman niet bevist, meestal is dit bijvangst.

Gastronomie

De pieterman heeft een zeer goede smaak en is vooral populair in de Zuid-Europese keuken. Pieterman wordt vaak gebruikt om een mooie bouillabaisse te maken en is een zeer betaalbaar visje. Pieterman bezit crèmekleurig, stevig vlees. Pieterman kun je koken, bakken of grillen.

Beschikbaarheid

De periode waarin de grote pieterman haar eitjes afzet is in de maand juli tot en met augustus. Je kunt de pieterman dus het beste eten tussen september en juni.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.20
Vet totaal 0.70
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 72.00
Energie kJ 295.00
Eiwit totaal 16.40

Tip

Deze vis heeft scherpe stekels aan de kop waar aan men zich aan kan verwonden, deze stekels bevatten giftige stoffen. Laat de kop eventueel bij aankoop verwijderen.