
Pieterman
De pieterman is een bontgekleurd visje en kent meerdere soorten. Dit exemplaar is de grote pieterman en kan een lengte van 45 cm behalen met een gewicht van 1.8 kg. De grote pieterman zwemt tot op een diepte van 100 m en trekt er vooral ‘s nachts op uit. Pieterman komt voor ten oosten van de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot aan de Canarische eilanden.
Omschrijving
De pieterman is een bontgekleurd visje en kent meerdere soorten. Dit exemplaar is de grote pieterman en kan een lengte van 45 cm behalen met een gewicht van 1.8 kg. De grote pieterman zwemt tot op een diepte van 100 m en trekt er vooral ‘s nachts op uit. Pieterman komt voor ten oosten van de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot aan de Canarische eilanden. Pieterman komt ook voor in de Middellandse Zee tot aan de Zwarte zee. De grote pieterman heeft als basis een wit/zilverkleurige huid die voorzien is van geel/bruine vlekken en bezit kenmerkende lichtblauwe strepen en vlekken. De grote pieterman heeft een giftige stekel op de rugvin en een paar giftige stekels op het kieuwdeksel.
Productinformatie
EAN Code: | 123050_STUK_300GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 123050_STUK_300GRAM |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen grote pieterman kunt krijgen kies dan de kleine pieterman. |
Herkomst
Herkomst | Oost Atlantische Oceaan, Middelandse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Pieterman wordt hoofdzakelijk bevist doormiddel van het gebruik van de twinrig en flyshoot methode. Specifiek wordt de pieterman niet bevist, meestal is dit bijvangst. |
Gastronomie
De pieterman heeft een zeer goede smaak en is vooral populair in de Zuid-Europese keuken. Pieterman wordt vaak gebruikt om een mooie bouillabaisse te maken en is een zeer betaalbaar visje. Pieterman bezit cr�mekleurig, stevig vlees. Pieterman kun je koken, bakken of grillen. |
Beschikbaarheid
De periode waarin de grote pieterman haar eitjes afzet is in de maand juli tot en met augustus. Je kunt de pieterman dus het beste eten tussen september en juni. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.20 |
---|---|
Vet totaal | 0.70 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.20 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 72.00 |
Energie kJ | 295.00 |
Eiwit totaal | 16.40 |
Tip
Deze vis heeft scherpe stekels aan de kop waar aan men zich aan kan verwonden, deze stekels bevatten giftige stoffen. Laat de kop eventueel bij aankoop verwijderen. |