Oysri Ierse oester nr 3 mand 24 stuks

Oysri Ierse oester nr 3 mand 24 stuks

Het keltische woord voor oesters is oisri. Onze schrijfwijze is een samenvoeging van oysters en oisri. Je spreekt het uit als iaesri.
Sustainable fish icon

Omschrijving

Oysri worden gekweekt aan de zuidkust van Ierland meer specifiek in Dungarvan Bay door de familie Harty sinds 1985. Het gezicht van het bedrijf is Joe Harty. Joe heeft zijn eigen hatchery waar de oesterlarfjes worden opgekweekt. Oysri worden vervolgens  in zakken gedaan en aan rekken (tafels) vastgemaakt.  Op deze wijzen worden de oysri beschermd tegen bedreigingen en groeien toch  in open water op. Oysri verblijft tijdens het gehele groeiproces in dezelfde baai. Zodra oysri consumptie gereed is worden de oysri verzonden naar Krijn Verwijs. Aldaar worden de Oysri verwaterd en gezuiverd, nogmaals geselecteerd op uiterlijk en grootte, ondergaan ze alle gevraagd voedselveiligheidstesten  en worden tot slot verpakt in de kenmerkende Oysri box. Meer dan een eeuw oesterervaring in een eigentijds jasje.

Productinformatie

EAN Code: 400600_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400600_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

JPO018

Alternatieven

Mooie en zeer goede vervangers zijn de fin de claire, fin de speciale, creuse.

Herkomst

Herkomst Ierland
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De Ierse oysri wordt gekweekt en groeit op zogenaamde oesterbedden. De oester worden in zakken op tafels gelegd en worden met regelmaat gekeerd om zo de groei te bevorderen.

Gastronomie

De oysri is een parachtige oester, lekker ziltig en ruig van karakter, bevat een mooie bite en heeft een mooi mondgevoel.

Beschikbaarheid

Je kunt deze oysri oester het beste consumeren in de maanden september tot maart.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 0.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.50
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 86.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Energie kJ 365.00
Eiwit totaal 20.00

Tip

Met name in de zomermaanden zullen veel schaal en schelpdieren zich gaan voortplanten. Ze zullen eerder gaan ruiken en minder van kwaliteit zijn. Vooral aan te bevelen voro consumptie in de koude maanden van het jaar.