MSC Toothfishfilet met vel diepvries

Patagonian Toothfish vis is beter bekend als de Chileense zeebaars. De Patagonian Toothfish kan men het best omschrijven als een mix van zeebaars en kabeljauw.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Patagonian Toothfish is beter bekend als de Chileense Zeebaars. De Patagonian Toothfish kan men het best omschrijven als een mix van zeebaars en kabeljauw. De Toothfish komt voor in de koude zuidelijke wateren van de Pacifische-, Indische- en Atlantische Oceaan tot op een diepte van 3800 mtr.

Productinformatie

EAN Code: 211026_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 211026_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

TOF001

Alternatieven

Als je geen Toothfish kunt krijgen, kies dan grote zeebaars.

Herkomst

Herkomst Pacifische, Indische en Atlantische Oceaan
Vangstgebied FAO 41 en 48 en 58 en 87.

Vangsttechniek

De Patagonian toothfish wordt hoofdzakelijk met de longline gevangen. Slechts een klein percentage wordt gevangen met gebruik van de enkelvoudige trawl techniek.

Gastronomie

De Patagonian Toothfish is zeer smaakvol en heeft een redelijk hoog vetgehalte. De structuur van de filet is grof en is helder wit gekleurd. Vers is deze vis moeilijk te krijgen in Europa, dit omdat de Toothfish door het hoge vetgehalte sterk aan derving onderhevig is. De Patagonian Toothfish wordt hoofdzakelijk als een bevroren product verhandeld. De Toothfish kun je bakken, grillen en stomen.

Beschikbaarheid

Het seizoen waarin de Patagonian Toothfish haar eitjes afzet is hoofdzakelijk in de maand juli tot en met september. Van oktober tot en met juni is deze vis goed in het seizoen.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 3.80
Vet totaal 14.71
Koolhydraten totaal 0.50
Zout 0.05
Waarvan suikers 0.22
Energie kcal 205.00
Energie kJ 861.00
Eiwit totaal 17.75

Certificering

Ja

Tip

Ontdooi de vis altijd in een doek, dat voorkomt dat het lekvocht de vis aantast.