
Omschrijving
Monniksbaard. Mineraalrijke smaak Monniksbaard staat ook wel bekend als Agretti. Het is een stengelvormige zeegroente die voornamelijk groeit aan de mediterrane kust. Monniksbaard vindt u net als andere zeegroenten in het wild op begroeide stukken langs de kust. Vroeger werd Monniksbaard verbrand. Het as werd gebruikt voor onder andere de productie van glas, zeep of soda. Tegenwoordig wordt het ook in kassen gekweekt.
Productinformatie
EAN Code: | 630039_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 630039_STUK |
TECHNIEK | FARMING |
Seizoen
Alternatieven
Schorrekruid is het beste alternatief. Schorrekruid is het beste alternatief. |
Herkomst
Herkomst | Italië, Spanje |
---|---|
Vangstgebied | De herkomst van onze monniksbaard is Italië, Spanje. |
Vangsttechniek
Wordt met de hand geoost. |
Gastronomie
Monniksbaard (Barbe di frate) heeft een mineraalrijke smaak, die iets weg heeft van postelein. De jonge plantjes zijn vaak het malst! De zeegroente wordt bereid door deze kort te blancheren of roerbakken, maar kan ook rauw gegeten worden. |
Beschikbaarheid
Het seizoen van monniksbaard loopt van februari tot en met eind juni. |
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan suikers | 0.60 |
---|---|
Energie kcal | 56.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.10 |
Vet totaal | 0.70 |
Eiwit totaal | 3.10 |
Koolhydraten totaal | 9.10 |
Zout | 0.00 |
Energie kJ | 235.00 |
Voedingsvezel | 0.50 |
Certificering
Nee | |
Nee | |
Nee | |
Nee |
Tip
De groente wordt verkocht in bundels en is kort houdbaar, maximaal een week. Monniksbaard dient u gekoeld te bewaren. Bewaartemperatuur: 2 tot 7 graden Celsius. |