Monniksbaard vers 300gr

Monniksbaard ook wel Agretti of broederbaard genaamd.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Monniksbaard. Mineraalrijke smaak Monniksbaard staat ook wel bekend als Agretti. Het is een stengelvormige zeegroente die voornamelijk groeit aan de mediterrane kust. Monniksbaard vindt u net als andere zeegroenten in het wild op begroeide stukken langs de kust. Vroeger werd Monniksbaard verbrand. Het as werd gebruikt voor onder andere de productie van glas, zeep of soda. Tegenwoordig wordt het ook in kassen gekweekt.

Productinformatie

EAN Code: 630039_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 630039_STUK
TECHNIEK FARMING

Seizoen

NOR033

Alternatieven

Schorrekruid is het beste alternatief. Schorrekruid is het beste alternatief.

Herkomst

Herkomst Italië, Spanje
Vangstgebied De herkomst van onze monniksbaard is Italië, Spanje.

Vangsttechniek

Wordt met de hand geoost.

Gastronomie

Monniksbaard (Barbe di frate) heeft een mineraalrijke smaak, die iets weg heeft van postelein. De jonge plantjes zijn vaak het malst! De zeegroente wordt bereid door deze kort te blancheren of roerbakken, maar kan ook rauw gegeten worden.

Beschikbaarheid

Het seizoen van monniksbaard loopt van februari tot en met eind juni.

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.60
Energie kcal 56.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Vet totaal 0.70
Eiwit totaal 3.10
Koolhydraten totaal 9.10
Zout 0.00
Energie kJ 235.00
Voedingsvezel 0.50

Certificering

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

De groente wordt verkocht in bundels en is kort houdbaar, maximaal een week. Monniksbaard dient u gekoeld te bewaren. Bewaartemperatuur: 2 tot 7 graden Celsius.