
Makreelfilet gestoomd bak 1kg V&S
De gestoomde makreel wordt op een hoge temperatuur van ongeveer 60°C gegaard en krijgt daarna een rookbehandeling. De makreel blijft sappig. Gestoomde makreel heeft een gouden kleur.


Omschrijving
De gestoomde makreel wordt op een hoge temperatuur van ongeveer 60°C gegaard en krijgt dan een rookbehandeling. De makreel blijft sappig. Gestoomde makreel heeft een gouden kleur.
Productinformatie
EAN Code: | 530005_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 530005_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen gestoomde makreel kunt krijgen, neem dan een gerookte makreel. |
Herkomst
Herkomst | Atlantische Oceaan, noordoostelijke, Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Makreel wordt het meest bevist met de purse seine, jiggen en de flyshoot en methode. |
Gastronomie
De gestoomde makreel is uitermate geschikt voor een salade of op een broodje. Gestoomde makreel is zacht in vergelijking met een gerookte makreel. |
Beschikbaarheid
De gestoomde makreel is het hele jaar leverbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kcal | 323.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 7.00 |
Vet totaal | 26.70 |
Eiwit dierlijk | 171.00 |
Koolhydraten totaal | 3.50 |
Zout | 0.63 |
Waarvan suikers | 0.40 |
Energie kJ | 1340.00 |
Eiwit totaal | 17.10 |
Tip
Handigheidje; snijd de kop van de makreel. Snijd vervolgens met het puntje van het mes in de rugzijde door het vel van kop naar staart, zowel boven de middengraat als eronder. Doe dit ook aan de buikzijde. Hanteer de makreel en maak een twistende draai. Je hebt nu 2 filets in handen. Verwijder het vel en de graatjes. |