
Makreelfilet gerookt peper bak 1kg V&S
Koud gerookte makreelfilets met pepers zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.


Omschrijving
Koud gerookte makreelfilets met pepers zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Er is vaak verwarring tussen gerookte en gestoomde makreel. Een echt gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en vervolgens op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuur behandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.
Productinformatie
EAN Code: | 530040_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 530040_STUK |
TECHNIEK | CATCH_ZONE |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen dan is een spekbokking een goed alternatief. |
Herkomst
Herkomst | Noordelijke Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
De verse makreel wordt mmet de trawl techniek gevangen. |
Gastronomie
De gerookte makreel is hartig en moet worden uitgesneden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. De gerookte makreel bevat een hoog zoutgehalte. |
Beschikbaarheid
De gerookte makreel peper is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kcal | 324.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 6.80 |
Vet totaal | 26.30 |
Eiwit dierlijk | 171.00 |
Koolhydraten totaal | 1.30 |
Zout | 0.61 |
Waarvan suikers | 0.80 |
Energie kJ | 1346.00 |
Eiwit totaal | 17.10 |
Tip
Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25�C, dit wordt koud roken genoemd. Warm roken doet men rond de 75�C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen. |