Makreelfilet gerookt peper bak 1kg V&S

Koud gerookte makreelfilets met pepers zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.

Omschrijving

Koud gerookte makreelfilets met pepers zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Er is vaak verwarring tussen gerookte en gestoomde makreel. Een echt gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en vervolgens op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuur behandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.

Productinformatie

EAN Code: 530040_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 530040_STUK
TECHNIEK CATCH_ZONE

Seizoen

MAC005

Alternatieven

Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen dan is een spekbokking een goed alternatief.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noordelijke Noordzee

Vangsttechniek

De verse makreel wordt mmet de trawl techniek gevangen.

Gastronomie

De gerookte makreel is hartig en moet worden uitgesneden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. De gerookte makreel bevat een hoog zoutgehalte.

Beschikbaarheid

De gerookte makreel peper is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 1346.00
Energie (kcal) 324.00
Vet (gram) 26.30
Verzadigd vet (gram) 6.80
Eiwitten, dierlijk (gram) 17.10
Suiker (gram) 0.80
Zout (gram) 0.61
Koolhydraten 1.30
Energie kJ 1.35
Koolhydraten totaal 13.00
Eiwit dierlijk 171.00
Energie kcal 324.00
Waarvan verzadigd vet 68.00
Vet totaal 263.00
Waarvan suikers 8.00
Zout 61.00

Tip

Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25�C, dit wordt koud roken genoemd. Warm roken doet men rond de 75�C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen.