Makreelfilet gerookt kruiden bak 1kg V&S

Makreelfilet gerookt kruiden bak 1kg V&S

Koud gerookte makreelfilets met kruiden zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.

Omschrijving

Koud gerookte makreelfilets met kruiden zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Er is vaak verwarring tussen gerookte en gestoomde makreel. Een echt gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en vervolgens op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuur behandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.

Productinformatie

EAN Code: 530030_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 530030_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

MAC006

Alternatieven

Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen, dan is een spekbokking een goed alternatief.

Herkomst

Herkomst Noordelijke Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De verse makreel wordt met de trawl techniek gevangen.

Gastronomie

De gerookte makreel is hartig en moet worden uitgesneden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. De gerookte makreel bevat een hoog zoutgehalte.

Beschikbaarheid

De gerookte makreel met kruiden is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Mosterd en producten op basis van mosterd M
Vis en producten op basis van vis M
Koriander en producten op basis van koriander M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.80
Energie kJ 1346.00
Zout 0.61
Koolhydraten totaal 1.30
Eiwit dierlijk 171.00
Vet totaal 26.30
Waarvan verzadigd vet 6.80
Eiwit totaal 17.10
Energie kcal 324.00

Tip

Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25°C, dit wordt koud roken genoemd. Warm roken doet men rond de 75°C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen.