Makreel gestoomd heel V&S

De gestoomde makreel wordt op een hoge temperatuur van ongeveer 60°C gegaard en krijgt daarna een rookbehandeling. De makreel blijft sappig. Gestoomde makreel heeft een gouden kleur.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

De gestoomde makreel wordt op een hoge temperatuur van ongeveer 60°C gegaard en krijgt dan een rookbehandeling. De makreel blijft sappig. Gestoomde makreel heeft een gouden kleur.

Productinformatie

EAN Code: 530000_STUK_400GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 530000_STUK_400GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

MAC001

Alternatieven

Als je geen gestoomde makreel kunt krijgen, neem dan een gerookte makreel.

Herkomst

Herkomst Atlantische Oceaan, noordoostelijke, Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Makreel wordt het meest bevist met de purse seine, jiggen en de flyshoot en methode.

Gastronomie

De gestoomde makreel is uitermate geschikt voor een salade of op een broodje. Gestoomde makreel is zacht in vergelijking met een gerookte makreel.

Beschikbaarheid

De gestoomde makreel is het hele jaar leverbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 7.00
Vet totaal 267.00
Koolhydraten totaal 35.00
Zout 63.00
Waarvan suikers 4.00
Energie kcal 323.00
Energie kJ 1.34
Eiwit dierlijk 171.00

Tip

Handigheidje; snijd de kop van de makreel. Snijd vervolgens met het puntje van het mes in de rugzijde door het vel van kop naar staart, zowel boven de middengraat als eronder. Doe dit ook aan de buikzijde. Hanteer de makreel en maak een twistende draai. Je hebt nu 2 filets in handen. Verwijder het vel en de graatjes.