Lengfilet met vel

Lengfilet met vel

Leng komt uit de grote familie van de kabeljauwachtigen. Internationaal wordt deze vis ling genoemd en heeft een langgerekt uiterlijk.

Omschrijving

Leng komt uit de grote familie van de kabeljauwachtigen. Internationaal wordt deze vis ling genoemd en heeft een langgerekt uiterlijk. Leng kan een lengte van 2 m behalen met een gewicht van 40 kg. Leng komt voor in noordelijke wateren van de Atlantische Oceaan van Canada tot IJsland en van Noorwegen tot aan Frankrijk en zwemt tot op een diepte van 1000 meter.

Productinformatie

EAN Code: 132042_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 132042_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

LIN001

Alternatieven

Een goed alternatief is kabeljauw of schelvis.

Herkomst

Herkomst Noordelijke wateren van de Atlantische Oceaan van Canada tot IJsland en van Noorwegen tot aan Frankrijk
Vangstgebied FAO 27.1a Barents Zee FAO 27.2a Noorse Zee

Vangsttechniek

Hoogwaardige kwaliteit uit IJsland wordt verkregen door het gebruik van de longline methode.

Gastronomie

Leng is een ondergewaardeerde vissoort. Leng is een smaakvolle vis en heeft qua smaak veel weg van kabeljauw. Leng heeft een iets dikker vel die je niet kan eten. De structuur is iets losser in vergelijking met kabeljauw maar heeft wel een mooie heldere, crème-achtige kleur. Verse leng is een traktatie en kun je bakken, grillen, stomen en frituren.

Beschikbaarheid

Het seizoen waarin de leng kuit schiet is in de periode van april tot en met juni.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.10
Vet totaal 0.20
Energie kJ 315.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 75.00
Eiwit totaal 18.40

Tip

Leng is vaak goedkoper dan kabeljauw.