Kokkelvlees gekookt 500 gr bevroren

Kokkelvlees gekookt 500 gr bevroren

Bevroren kokkelsvlees wordt gewonnen uit de schelp genaamd Paphia undulata, dit is de naam van deze tweekleppigen soort uit de familie van de Veneridae (venusschelpen). Het vlees van dit schelpje wordt bevroren en wordt onder de naam 'kokkelvlees' bevroren op de Nederlandse markt verkocht.

Omschrijving

Bevroren kokkelsvlees wordt gewonnen uit de schelp genaamd Paphia undulata, dit is de naam van deze tweekleppigen soort uit de familie van de Veneridae (venusschelpen). Het vlees van dit schelpje wordt bevroren en wordt onder de naam 'kokkelvlees' bevroren op de Nederlandse markt verkocht. Deze schelp vanuit Vietnam lijkt totaal niet op de kokkel zoals wij die kennen hier in Nederland. Hij komt qua vorm meer overeen met de tellini.

Productinformatie

EAN Code: 240140_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 240140_STUK
TECHNIEK CATCH_ZONE

Seizoen

CCO002

Alternatieven

Als alternatief kun je kiezen voor verse Nederlandse kokkels.

Herkomst

Herkomst Midden-westelijk deel Stille Oceaan, Vietnam.
Vangstgebied FAO 71

Vangsttechniek

Deze kokkels worden gevangen met de sleepnetten.

Gastronomie

Je kunt het kokkelvlees, stomen en koken.

Beschikbaarheid

Het bevroren vlees van de paphia undulata kan het hele jaar worden gegeten.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 0.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.51
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 75.00
Waarvan verzadigd vet 0.30
Energie kJ 305.00
Eiwit totaal 16.30

Certificering

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

Voeg het kokkelvlees als laatste toe bij een gerecht, zo voorkom je dat het vlees taai wordt.