Kingcrab Noors levend

Kingcrab Noors levend

Levende Red Kingcrab, hebben een gewicht tussen de 2,5 kg en 3,5 kg per stuk. Deze worden uitsluitend op aanvraag besteld. De kingcrab werd in de jaren 60 geïntroduceerd door Russische vissers in de baai van Moermansk en heeft zich verspreid tot ver naar de noordelijke delen van Noorwegen en West-Europa.

Omschrijving

Levende Red Kingcrab heeft een gewicht tussen de 2,5 kg en 3,5 kg per stuk. Deze worden uitsluitend op aanvraag besteld. De kingcrab werd in de jaren 60 in de baai van Moermansk uitgezet door Russische vissers en heeft zich verspreid tot ver naar de noordelijke delen van Noorwegen en West-Europa. De Noorse red kingcrab is dezelfde krab als die in Beringzee voorkomt en kent meerdere soortgenoten zoals de blue en de golden kingcrab. De Noorse red kingcrab wordt hoofdzakelijk levend verhandeld. In de plaats Bugøynes wordt de kingcrab, voordat deze wordt verhandeld, na de vangst 2 maanden vetgemest.

Productinformatie

EAN Code: 410530_STUK_2500GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 410530_STUK_2500GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

KCN004

Alternatieven

De bevroren variant is een perfect alternatief.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noorwegen

Vangsttechniek

De techniek die de Noren hanteren, lijkt sterk op de methode uit Alaska. De kingcrab wordt bevist door middel van het gebruik van pots. Noorse vissers onderscheiden zich wel ten opzichte van vissers uit Alaska of Rusland door de zee op te gaan met zeer kleine bootjes die maximaal 100 koningskrabben per dag vangen. De gevangen kingcrab wordt levend in tanks gehouden en naar de mesterij in Bug�ynes gebracht.

Gastronomie

De smaak van de Noorse kingcrab is zoet en is vergelijkbaar met de red kingcrab uit Alaska. De Noorse kingcrab wordt het meest levend verhandeld en dat maakt consumptie voor de consument lastig. Probleem is dat, als de kingcrab eenmaal meer dan 8 uur uit het zeewater is, deze leegloopt en uiteindelijk doodgaat.

Beschikbaarheid

De beste kwaliteit vind je van oktober tot en met januari.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Crab en producten op basis van Crab M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 314.00
Energie (kcal) 74.00
Vet (gram) 0.90
Verzadigd vet (gram) 0.10
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 5.10
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 16.60
Energie kJ 314.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 51.00
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit totaal 166.00
Energie kcal 74.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 9.00

Tip

Mocht je de kingcrab levend willen bewaren, zorg er dan voor dan je hem tochtvrij bewaard.