
King krabpoten rauw 3L doos 2,5kg diepvries
De red king crab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je terug in de grootte van de ongekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees.


Omschrijving
De red kingcrab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je ook wel terug in de grootte van de gekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees. De krabben worden aan boord direct gekookt en daarna ingevroren. Op deze manier behoud je de rijke smaak en optimale kwaliteit. De red crab wordt op verschillende wijze aangeboden. Gekookte of rauwe poten, los of klauwen, heel of een onderdeel van de poten of alleen het vlees.
Productinformatie
EAN Code: | 230127_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 230127_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Het alternatief voor rauwe poten is de gekookte versie. |
Herkomst
Herkomst | Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
De kingcrab wordt bevist door middel van het gebruik van pots. Noorse vissers onderscheiden zich ten opzichte van vissers uit Alaska of Rusland door de zee op te gaan met zeer kleine bootjes die maximaal 100 Koningskrabben per dag vangen. De gevangen kingcrab wordt in tanks levend gehouden en naar de mesterij in Bug�ynes gebracht. |
Gastronomie
De smaak van de Red kingcrab is zoet. |
Beschikbaarheid
Het seizoen waarin de beste kwaliteit wordt verkregen is in de maand oktober tot en met januari. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Crab en producten op basis van Crab | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Vet totaal | 0.90 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 5.10 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 74.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.10 |
Energie kJ | 314.00 |
Eiwit totaal | 16.60 |
Tip
Rauwe poten kunnen een voordeel hebben omdat je dan zelf de kooktijd kunt bepalen. De rauwe poten kun je ook prachtig grillen, niet te lang, zo behoudt je sappigheid. |