King krabpoten rauw 3L doos 2,5kg diepvries

De red king crab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je terug in de grootte van de ongekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees.

Omschrijving

De red kingcrab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je ook wel terug in de grootte van de gekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees. De krabben worden aan boord direct gekookt en daarna ingevroren. Op deze manier behoud je de rijke smaak en optimale kwaliteit. De red crab wordt op verschillende wijze aangeboden. Gekookte of rauwe poten, los of klauwen, heel of een onderdeel van de poten of alleen het vlees.

Productinformatie

EAN Code: 230127_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 230127_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

KCN003

Alternatieven

Het alternatief voor rauwe poten is de gekookte versie.

Herkomst

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De kingcrab wordt bevist door middel van het gebruik van pots. Noorse vissers onderscheiden zich ten opzichte van vissers uit Alaska of Rusland door de zee op te gaan met zeer kleine bootjes die maximaal 100 Koningskrabben per dag vangen. De gevangen kingcrab wordt in tanks levend gehouden en naar de mesterij in Bug´┐Żynes gebracht.

Gastronomie

De smaak van de Red kingcrab is zoet.

Beschikbaarheid

Het seizoen waarin de beste kwaliteit wordt verkregen is in de maand oktober tot en met januari.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Crab en producten op basis van Crab M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 0.90
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 5.10
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 74.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Energie kJ 314.00
Eiwit totaal 16.60

Tip

Rauwe poten kunnen een voordeel hebben omdat je dan zelf de kooktijd kunt bepalen. De rauwe poten kun je ook prachtig grillen, niet te lang, zo behoudt je sappigheid.