
King Fish
De Spaanse makreel stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Internationaal wordt deze vis spanish mackerel ook wel kingfish genoemd. Er zijn veel varianten met de benaming kingfish (zie yellowtail kingfish).
Omschrijving
De Spaanse makreel stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Internationaal wordt deze vis Spanish Mackerel ook wel Kingfish genoemd. Er zijn veel varianten met de benaming Kingfish (zie Yellowtail Kingfish). De Spaanse makreel is een zeer snelle roofvis en bezit een indrukwekkende rij zeer scherpe tanden in de bek. Deze Spaanse makreel komt voor in de wateren van de Indische Oceaan van Zuid-Afrika tot aan Australië en zwemt tot op een diepte van 70m. De Spaanse makreel bezit kenmerkende donkere verticale strepen op haar flank en kan 240 cm groot worden met een gewicht van 70 kg. Top exemplaren zijn verkrijgbaar uit de Australische wateren.
Productinformatie
EAN Code: | 166008_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 166008_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief is de wahoo, yellowtail kingfish of de gewone makreel. |
Herkomst
Herkomst | Indische Oceaan, van Sri Lanka tot Zuid Afrika naar Australië |
---|---|
Vangstgebied | FAO 21,31,41 |
Vangsttechniek
Hoogwaardige kwaliteit wordt met de pole&line techniek verkregen. Een andere methode is door gebruik van de longline techniek. |
Gastronomie
De Spaanse makreel is een zeer smaakvolle vis. Het visvlees is mooi blank van kleur en heeft een vriendelijk vetje. Deze vis kun je uitstekend bakken en grillen. Spaanse makreel is geen goedkope vis in verhouding met de gewone makreel, het is een luxere makreelachtige. |
Beschikbaarheid
De beste periode voor consumptie is vanaf de maand januari tot en met september. Het seizoen waarin deze vis zich voortplant is in de maanden oktober tot en met december. Hoogwaardige kwaliteit is verkrijgbaar uit de Australische wateren. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 3.20 |
---|---|
Vet totaal | 13.80 |
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Zout | 0.03 |
Waarvan suikers | 0.50 |
Energie kcal | 212.00 |
Energie kJ | 889.00 |
Eiwit totaal | 22.20 |
Tip
Doordat deze vis een relatief hoog vetgehalte heeft is de kans op derving groot. Kijk altijd naar de ogen (moeten helder doorzichtig fris ogen) en kieuwen (mooi rood van kleur). |