
Kabeljauwkoppen
De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen.

Omschrijving
De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen. De Noorse kabeljauw zwemt in de koude wateren van de Barentszzee waar het zeewater zeer zuiver is. Vandaag de dag komt er veel Noorse kabeljauw voor en wordt deze niet meer bedreigd met uitsterven.
Productinformatie
EAN Code: | 120600_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 120600_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen
Alternatieven
Als er geen Noorse kabeljauw te koop is kies dan voor een kabeljauwachtige zoals schelvis, koolvis of leng. |
Herkomst
Herkomst | Barentszzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27.1.a.b |
Vangsttechniek
De Noorse kabeljauw wordt bevist door gebruik te maken van staandwant, longline of enkelvoudige trawl. Opvalland is dat de activiteit met lijnvangsten steeds meer toe neemt. Dit is niet alleen duurzamer maar komt ook de kwaliteit ten goede. |
Gastronomie
De Noorse kabeljauw is een van de meest geconsumeerde vis in Europa. Noorse kabeljauw is een smaakvolle vis en bezit mooi helderwit visvlees. De vis heeft een losse structuur, de lamellen zijn grof. Kabeljauw kun je bakken, grillen, stomen, drogen, roken, frituren en zouten. |
Beschikbaarheid
De Noorse kabeljauw zet haar eitjes af in de maanden mei tot en met juli. Je kunt de Noorse kabeljauw het beste eten van augustus tot en met april. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
kabeljauw en producten op basis van kabeljauw | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.20 |
---|---|
Vet totaal | 1.50 |
Eiwit dierlijk | 18.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.23 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 87.00 |
Energie kJ | 366.00 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Certificering
Nee |
Tip
Als je voor Noorse kabeljauw kiest, kies dan voor grote exemplaren, deze zijn beter te portioneren. Wist je dat de wangen en keeltjes van deze vis een traktatie zijn? Een goede visspecialist kan deze lekkernij voor je bemachtigen. |