Kabeljauw kelen & lippen

Kabeljauw kelen & lippen

Kabeljauwlippen en kelen, deze zijn zowel vers als bevroren verkrijgbaar.

Omschrijving

De hele kabeljauw wordt gevangen en aan land gebracht, in de fabriek worden de koppen van de kabeljauw gescheiden en vervolgens wordt de keel uit de kop gesneden. Er zijn mensen die dit het lekkerste stukje van de kabeljauw vinden.

Productinformatie

EAN Code: 120009_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 120009_KG_KG

Seizoen

COD007

Alternatieven

Er is naast verse en bevroren kelen en lippen geen alternatief.

Herkomst

Herkomst IJslandse Zee,Barentszzee, Noorse Zee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De kabeljauw wordt meestal met een korte versie van de longline bevist, deze is max 4 km lang. Als de lijn is uitgezet vaart men terug naar het beginpunt en wordt de lijn door middel van een control binnen gesleept. De vis die zich aan de lijn bevindt wordt één voor één binnen gehaald. Het resultaat is vis van goede kwaliteit.

Gastronomie

Verse kabeljauw lippen en kelen zijn een traktatie, je kunt ze bakken en frituren.

Beschikbaarheid

Zowel de verse als de bevroren kabeljauw lippen en kelen zijn het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.00
Vet totaal 1.00
Eiwit totaal 18.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.25
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 321.00
Energie kcal 77.00

Tip

Laat de bevroren variant volledig ontdooien en leg deze op een doek zodat het lekvocht wordt opgenomen.