
Kabeljauw kelen & lippen
Kabeljauwlippen en kelen, deze zijn zowel vers als bevroren verkrijgbaar.


Omschrijving
De hele kabeljauw wordt gevangen en aan land gebracht, in de fabriek worden de koppen van de kabeljauw gescheiden en vervolgens wordt de keel uit de kop gesneden. Er zijn mensen die dit het lekkerste stukje van de kabeljauw vinden.
Productinformatie
EAN Code: | 120009_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 120009_KG_KG |
Seizoen

Alternatieven
Er is naast verse en bevroren kelen en lippen geen alternatief. |
Herkomst
Herkomst | IJslandse Zee,Barentszzee, Noorse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
De kabeljauw wordt meestal met een korte versie van de longline bevist, deze is max 4 km lang. Als de lijn is uitgezet vaart men terug naar het beginpunt en wordt de lijn door middel van een control binnen gesleept. De vis die zich aan de lijn bevindt wordt één voor één binnen gehaald. Het resultaat is vis van goede kwaliteit. |
Gastronomie
Verse kabeljauw lippen en kelen zijn een traktatie, je kunt ze bakken en frituren. |
Beschikbaarheid
Zowel de verse als de bevroren kabeljauw lippen en kelen zijn het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.00 |
---|---|
Vet totaal | 1.00 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.25 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kJ | 321.00 |
Energie kcal | 77.00 |
Tip
Laat de bevroren variant volledig ontdooien en leg deze op een doek zodat het lekvocht wordt opgenomen. |