Japanse red snapper

Japanse red snapper

Madai is de Japanse benaming voor zeebrasem en kent wereldwijd zeer veel soortgenoten. Zeebrasem wordt internationaal Seabream genoemd en in het Frans is deze beter bekend als Daurade.

Omschrijving

Madai is de Japanse benaming voor zeebrasem en kent wereldwijd zeer veel soortgenoten. Zeebrasem wordt internationaal Seabream genoemd en in het Frans is deze beter bekend als Daurade. Madai wordt door de Japanner gezien als de echte zeebrasem en kent culinair gezien geen vergelijk. Madai komt voor in het wild maar wordt veel gekweekt in de Japanse open wateren. De gekweekte madai heeft een koperachtig rood-rose gekleurde huid en kan een gewicht van max 3 kg behalen.

Productinformatie

EAN Code: 165005_STUK_1000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 165005_STUK_1000GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

SBM001

Alternatieven

Een goed alternatief is de pagre uit de Azores.

Herkomst

Herkomst Japan
Vangstgebied FAO 61

Vangsttechniek

De madai wordt gekweekt op open zee.

Gastronomie

De madai heeft qua smaak iets vettigs in zich en dat maakt deze uitermate geschikt voor rauwe consumptie.

Beschikbaarheid

De madai 'de Japanse daurade' kan het hele jaar geconsumeerd worden.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.30
Vet totaal 1.30
Energie kJ 394.00
Koolhydraten totaal 0.10
Zout 0.10
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 94.00
Eiwit totaal 20.50

Tip

Als de ogen helder zijn, dan is dit een teken dat de vis heel vers is.