
Japanse red snapper
Madai is de Japanse benaming voor zeebrasem en kent wereldwijd zeer veel soortgenoten. Zeebrasem wordt internationaal Seabream genoemd en in het Frans is deze beter bekend als Daurade.
Omschrijving
Madai is de Japanse benaming voor zeebrasem en kent wereldwijd zeer veel soortgenoten. Zeebrasem wordt internationaal Seabream genoemd en in het Frans is deze beter bekend als Daurade. Madai wordt door de Japanner gezien als de echte zeebrasem en kent culinair gezien geen vergelijk. Madai komt voor in het wild maar wordt veel gekweekt in de Japanse open wateren. De gekweekte madai heeft een koperachtig rood-rose gekleurde huid en kan een gewicht van max 3 kg behalen.
Productinformatie
EAN Code: | 165005_STUK_1000GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 165005_STUK_1000GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief is de pagre uit de Azores. |
Herkomst
Herkomst | Japan |
---|---|
Vangstgebied | FAO 61 |
Vangsttechniek
De madai wordt gekweekt op open zee. |
Gastronomie
De madai heeft qua smaak iets vettigs in zich en dat maakt deze uitermate geschikt voor rauwe consumptie. |
Beschikbaarheid
De madai 'de Japanse daurade' kan het hele jaar geconsumeerd worden. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.30 |
---|---|
Vet totaal | 1.30 |
Energie kJ | 394.00 |
Koolhydraten totaal | 0.10 |
Zout | 0.10 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 94.00 |
Eiwit totaal | 20.50 |
Tip
Als de ogen helder zijn, dan is dit een teken dat de vis heel vers is. |