
IJsselmeer bot
Bot is een platvis die te vergelijken is met de schol. Bot heeft een donkergroene bovenzijde met een witte buikzijde. De huid van de groene bovenzijde is ruig, beter gezegd hard en wat harig.
Omschrijving
Bot is een platvis die te vergelijken is met de schol. Bot heeft een donkergroene bovenzijde met een witte buikzijde. De huid van de groene bovenzijde is ruig, beter gezegd hard en wat harig. Bot komt voor in de wateren van de Noordzee en zelfs in de Middellandse-zee tot op een diepte van 100 m. Bot treft men aan zowel in zout als in zoet water en kan een lengte van 50 cm behalen met een gewicht van 4 kg.
Productinformatie
EAN Code: | 117600_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 117600_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief voor de bot is schol en schar. |
Herkomst
Herkomst | Atlantische Oceaan, Arctische Oceaan, Middelandse Zee, Europese binnenwateren |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Bot wordt gevangen door het gebruik van de pulswing, staandwant, boomkor, flyshoot en de twinrig methode. |
Gastronomie
Bot is wat sterker van smaak dan schol. Bot kun je bakken, grillen, stomen en frituren. |
Beschikbaarheid
Bot zet hoofdzakelijk haar eitjes af in de maanden februari tot en met maart. Je kunt deze vis het beste eten in de maanden mei tot en met januari. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.60 |
---|---|
Vet totaal | 10.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.30 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 179.00 |
Energie kJ | 734.00 |
Eiwit totaal | 21.00 |
Tip
Bot bezit veel gruis van schelpjes in haar ingewanden. Verwijder, voordat je gaat fileren, eerst de ingewanden en spoel de vis schoon. |