Horsmakreel

Horsmakreel

De blauwe horsmakreel stamt uit de grote familie der makreelachtigen. Dit exemplaar komt voor in de oostelijke delen van de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee, maar ook in de Noordzee. De Trachurus trachurus kan een lengte van 60 centimeter behalen met een gewicht van 2 kilo en zwemt tot op een diepte van 1000 meter.
Sustainable fish icon

Omschrijving

De blauwe horsmakreel stamt uit de grote familie der makreelachtigen. Dit exemplaar komt voor in de oostelijke delen van de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee, maar ook in de Noordzee. De Trachurus trachurus kan een lengte van 60 cm behalen met een gewicht van 2 kg en zwemt tot op een diepte van 1000 m. Horsmakreel is zilverkleurig met een blauw/ grijze bovenzijde. Alle horsmakrelen hebben iets kenmerkends. De staartzijde van de vis heeft kenmerkende gesteende schubben. Horsmakreel is een zeer betaalbare vis mits deze uit de noordelijke wateren afkomstig is.

Productinformatie

EAN Code: 127010_STUK_400GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 127010_STUK_400GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

HMA001

Alternatieven

Het beste alternatief is de trevally of de gewone makreel.

Herkomst

Herkomst Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Horsmakreel wordt meestal gevangen met de flyshoot methode. Lijn gevangen exemplaren vind je het meest aan in de zuidelijke delen van Europa.

Gastronomie

Horsmakreel is vol van smaak. Horsmakreel kun je roken, bakken, grillen en zelfs rauw consumeren als deze zeer vers is.

Beschikbaarheid

Het seizoen waarin de horsmakreel kuit schiet in de maanden juli tot en met augustus. Je kan deze het beste eten tussen september en juni.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 10.90
Vet totaal 20.70
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.60
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 258.00
Energie kJ 1059.00
Eiwit totaal 18.00

Tip

Horsmakreel heeft stevige harde gesteende schubben. Pas goed op als je deze vis verwerkt, want je kunt je er aan verwonden.