
Horsmakreel
De blauwe horsmakreel stamt uit de grote familie der makreelachtigen. Dit exemplaar komt voor in de oostelijke delen van de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee, maar ook in de Noordzee. De Trachurus trachurus kan een lengte van 60 centimeter behalen met een gewicht van 2 kilo en zwemt tot op een diepte van 1000 meter.

Omschrijving
De blauwe horsmakreel stamt uit de grote familie der makreelachtigen. Dit exemplaar komt voor in de oostelijke delen van de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee, maar ook in de Noordzee. De Trachurus trachurus kan een lengte van 60 cm behalen met een gewicht van 2 kg en zwemt tot op een diepte van 1000 m. Horsmakreel is zilverkleurig met een blauw/ grijze bovenzijde. Alle horsmakrelen hebben iets kenmerkends. De staartzijde van de vis heeft kenmerkende gesteende schubben. Horsmakreel is een zeer betaalbare vis mits deze uit de noordelijke wateren afkomstig is.
Productinformatie
EAN Code: | 127010_STUK_400GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 127010_STUK_400GRAM |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Het beste alternatief is de trevally of de gewone makreel. |
Herkomst
Herkomst | Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Horsmakreel wordt meestal gevangen met de flyshoot methode. Lijn gevangen exemplaren vind je het meest aan in de zuidelijke delen van Europa. |
Gastronomie
Horsmakreel is vol van smaak. Horsmakreel kun je roken, bakken, grillen en zelfs rauw consumeren als deze zeer vers is. |
Beschikbaarheid
Het seizoen waarin de horsmakreel kuit schiet in de maanden juli tot en met augustus. Je kan deze het beste eten tussen september en juni. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 10.90 |
---|---|
Vet totaal | 20.70 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.60 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 258.00 |
Energie kJ | 1059.00 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Tip
Horsmakreel heeft stevige harde gesteende schubben. Pas goed op als je deze vis verwerkt, want je kunt je er aan verwonden. |