Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 119050_KG_KG |
Techniek | MARINE_FISHERY |
Als je geen verse Atlantische heilbot kunt krijgen, kies dan voor kweek of de bevroren variant. Ook is de Pacific heilbot een optie. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Noorse Zee |
De techniek die men toepast om de heilbot te bevissen is tevens sterk bepalend voor de kwaliteit. Hoogwaardige kwaliteit is verkregen door gebruik van de longline. Tevens wordt de heilbot ook gevangen door gebruik van staandwant. |
Heilbot is een luxe platvis. De filet is mooi helder blank van kleur. Heilbot is een vettige vis en dat maakt deze kwetsbaar. Voorzichtigheid is geboden. Heilbot kun je bakken, grillen, roken, frituren en stomen. |
Het seizoen waarin je de heilbot het beste kunt eten is van maart tot en met november. Na deze periode gaat de heilbot zich voortplanten. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
heilbot en producten op basis van heilbot | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Energie (kJ) | 441.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 105.00 |
Vet (gram) | 2.50 |
Verzadigd vet (gram) | 0.00 |
Eiwitten, dierlijk (gram) | 20.50 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.25 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Druk met je duim op de rugzijde van de vis (zachtjes). Veert de filet op, dan is de vis vers. |