Heilbot wild zonder kop 5kg+

Heilbot wild zonder kop 5kg+

De Atlantische heilbot is een van de grootste platvissen ter wereld en kan een lengte van 3 meter bereiken bij een gewicht van 320 kg. Heilbot kent meerdere soorten. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Canada, Groenland tot aan IJsland en van Noorwegen tot in de Golf van Biskaje.

Alternatief

Heilbot wild met kop 1-3kg Heilbot wild met kop 1-3kg
Code 119002_STUK_2000GRAM | Jan van As
€ 100,00 /STUK 2000GRAM
Heilbot wild met kop 3-5kg Heilbot wild met kop 3-5kg
Code 119003_STUK_4000GRAM | Jan van As
€ 100,00 /STUK 4000GRAM
Heilbot wild met kop 5kg+ Heilbot wild met kop 5kg+
Code 119004_STUK_5000GRAM | Jan van As
€ 100,00 /STUK 5000GRAM
Heilbot Groenlands 3-5kg Heilbot Groenlands 3-5kg
Code 119005_STUK_4000GRAM | Jan van As
€ 100,00 /STUK 4000GRAM

Omschrijving

De Atlantische heilbot is een van de grootste platvissen ter wereld en kan een lengte van 3 meter bereiken bij een gewicht van 320 kg. Heilbot kent meerdere soorten. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Canada, Groenland tot aan IJsland en van Noorwegen tot in de Golf van Biskaje. De Atlantische heilbot zwemt tot op een diepte van 2000 meter. De Atlantische heilbot heeft een kenmerkende donkergroene bovenzijde vaak voorzien van kleine lichtgroene tot bruine vlekken. De buikzijde is wit gekleurd. Heilbot behoort tot de vettige vissoorten en bezit mooi blank vlees.

Productinformatie

EAN Code: 119001_STUK_6000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 119001_STUK_6000GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

HAL002

Alternatieven

Als je geen verse Atlantische heilbot kunt krijgen, kies dan voor kweek of de bevroren variant. Ook is de Pacific heilbot een optie.

Herkomst

Herkomst Noorse Zee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De techniek die men toepast om de heilbot te bevissen is tevens sterk bepalend voor de kwaliteit. Hoogwaardige kwaliteit is verkregen door gebruik van de longline. Tevens wordt de heilbot ook gevangen door gebruik van staandwant.

Gastronomie

Heilbot is een luxe platvis. De filet is mooi helder blank van kleur. Heilbot is een vettige vis en dat maakt deze kwetsbaar. Voorzichtigheid is geboden. Heilbot kun je bakken, grillen, roken, frituren en stomen.

Beschikbaarheid

Het seizoen waarin je de heilbot het beste kunt eten is van maart tot en met november. Na deze periode gaat de heilbot zich voortplanten.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

heilbot en producten op basis van heilbot M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 2.50
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.25
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 105.00
Waarvan verzadigd vet 0.00
Energie kJ 441.00
Eiwit totaal 20.50

Tip

Druk met je duim op de rugzijde van de vis (zachtjes). Veert de filet op, dan is de vis vers.