
Gravad Laks Zijde Met Rode Biet Heel diepvries
Graved laks zijde met rode biet, gember en kruiden.
Omschrijving
Graved laks zijde met rode biet, gember en kruiden. Gravad lax of gravlax is een typisch Scandinavisch gerecht van gemarineerde zalm die voornamelijk als aperitief gegeten wordt. De verse zalm wordt gemarineerd met zout, zwarte peper, suiker, bieten, zeezout, dragon, dille, gember en water. Door de zalm goed in te pakken en te bewaren op lage temperatuur of te vacumeren, trekken alle smaken optimaal in de zalm. Vroeger gebeurde dat in de grond, vandaar ook de naam Gravad (gat in de grond) lax (zalm)). Na het marineren snijd je de zalm in flinterdunne plakken en die serveer je als hapje bij de borrel, brunch of als voorgerecht. Dit product wordt aangeboden per hele zijde (zelf nog trancheren dus).
Productinformatie
EAN Code: | 510632_STUK_1000GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 510632_STUK_1000GRAM |
Seizoen

Alternatieven
Het alternatief is om een verse zalm zelf te marineren of je kiest voor een gerookte variant. |
Herkomst
Herkomst | Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27.2.a |
Vangsttechniek
Kweek Noorwegen. |
Gastronomie
Flinterdun trancheren en serveren met een stoer stuk brood erbij en je hebt al een klassiek voorgerecht. |
Beschikbaarheid
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Voedingswaarden per 100 gram
Zout | 2.57 |
---|---|
Waarvan suikers | 5.77 |
Energie kJ | 875.42 |
Eiwit totaal | 17.06 |
Energie kcal | 212.24 |
Waarvan verzadigd vet | 2.77 |
Vet totaal | 13.19 |
Koolhydraten totaal | 7.44 |
Eiwit dierlijk | 1701.00 |
Tip
Let op: Graved laks is een rauw, gemarineerd product en is niet gerookt. |