Gravad laks zijde heel vac. verp.
Gravad lax of gravlax is een typisch Scandinavisch gerecht van gemarineerde zalm die voornamelijk als aperitief gegeten wordt. De verse zalm wordt gemarineerd met zout, peper, suiker en dille.
Omschrijving
Gravad lax of gravlax is een typisch Scandinavisch gerecht van gemarineerde zalm die voornamelijk als aperitief gegeten wordt. De verse zalm wordt gemarineerd met zout, peper, suiker en dille. Door de zalm goed in te pakken en te bewaren op lage temperatuur of te vacumeren, trekken alle smaken optimaal in de zalm. Vroeger gebeurde dat in de grond, vandaar ook de naam gravad (gat in de grond) lax (zalm). Na het marineren snijd je de zalm in flinterdunne plakken en die serveer je als hapje bij de borrel, brunch of als voorgerecht. Klassiek serveer je daar een mosterd-dillesaus bij.
Productinformatie
EAN Code: | 510600_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 510600_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen
Alternatieven
Je kunt vragen naar de petrosan zalm, dit is een zoete gerookte zalm. Anders is gerookte Noorse zalm een goed alternatief. |
Herkomst
Herkomst | Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Kweek Noorwegen |
Gastronomie
Flinterdun trancheren met brood erbij en je hebt al een klassiek voorgerecht. |
Beschikbaarheid
Dit product is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
zalm en producten op basis van zalm | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kJ | 864.00 |
---|---|
Eiwit dierlijk | 211.00 |
Eiwit totaal | 21.10 |
Energie kcal | 207.00 |
Waarvan verzadigd vet | 2.00 |
Vet totaal | 12.90 |
Zout | 3.00 |
Waarvan suikers | 0.50 |
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Tip
Graved laks is een rauw gemarineerd product en is niet gerookt. |