Gillardeau speciales nr. 2 à 48 stuks

Gillardeau is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde oester kwekerijen in Frankrijk. Deze kwekerij wordt geleid door inmiddels de derde generatie, in de persoon van Gerard Gillardeau.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Gillardeau is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde oester kwekerijen in Frankrijk. Deze kwekerij wordt geleid door inmiddels de derde generatie, in de persoon van Gerard Gillardeau. Gillardeau heeft over de jaren heen van hun naam een internationaal merk gemaakt. Het familiebedrijf produceert oesters die uitsluitend de classificatie of applicatie ‘speciale oesters’ dragen. Dit gegeven stamt al uit het tijdperk van toen de grondlegger Henri Gillardeau nog de scepter zwaaide.

Productinformatie

EAN Code: 400900_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400900_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

JPO008

Alternatieven

Een goed alternatief is de Umami oester, Royal Cabanon, of de Fine Special.

Herkomst

Herkomst Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De Gillardeau is van oorsprong Iers. Deze wordt na 3 jaar overgebracht naar de oesterbanken van Gillardeau waar deze op zogenaamde tafels in zakken worden gelegd. Doordat de oesters gedurende langere tijd op deze kweek tableaus liggen, met een beperkt aantal, krijgen ze langer en beter voedsel waardoor ze veel vleziger en smakelijker worden. Door de grotere aandacht is de schelp compacter en zwaarder vergeleken met een 'gewone’ creuse van dezelfde leeftijd. Doordat deze oester arbeidsintensiever is dan andere oesters, is hij ook aanzienlijk duurder.

Gastronomie

De Gillardeau oester is vol en vlezig en heeft een zoetige smaak met een licht komkommertje in zich. De Gillardeau oester wordt verhandeld in verschillende gradaties, waarvan de no.1 de grootste en de no.4 de kleinste is.

Beschikbaarheid

Ondanks dat je de Gillardeau (en alle andere triploïde oesters) het gehele jaar kunt consumeren, is de beste periode waarin je deze kunt consumeren van september tot maart. Alle gekweekte oesters bezitten een groene duurzaamheidsstatus.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 1.91
Koolhydraten totaal 3.86
Zout 1.45
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 67.20
Waarvan verzadigd vet 0.34
Energie kJ 283.00
Eiwit totaal 8.64

Tip

Gillardeau is een geweldige oester die het zelfs qua smaak kan opnemen tegen de alom gerenommeerde platte oester. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden. Op deze manier is de kans op vochtuittreding het kleinst.