Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 400661_STUK |
Een goed en betaalbaar alternatief is de creuse. |
Herkomst | Frankrijk |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Als basis gebruikt men wilde oesters die worden geaffineerd in oesterputten, beter bekend als 'claires�. Deze oester verblijft minimaal 3 weken tot maximaal 3 maanden voordat deze wordt verhandeld. De oester worden gestockeerd met 20 tot 30 stuks per vierkante meter. |
De fine de claire is een fraaie oester en kan het zelfs opnemen tegen hoger aangeschreven exemplaren als het seizoen goed is. De fine de claire heeft een hoog vochtgehalte, is iets vleziger en heeft een zoetere smaak dan andere soorten uit het zoutere zeewater. |
Ondanks dat je de estival oester (en alle andere triplo�de oesters) het gehele jaar kunt consumeren, is de beste periode waarin je deze kunt consumeren van september tot maart. Alle gekweekte oesters bezitten een groene duurzaamheidsstatus. |
Energie (kJ) | 280.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 66.00 |
Vet (gram) | 1.90 |
Verzadigd vet (gram) | 0.80 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 1.25 |
Cholestoreol (gram) | 4.00 |
Proteinen (gram) | 6.00 |
Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, bij een holle klank zit er geen vocht in. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding. Een kenner zal aan het gewicht van de oester aanvoelen of hij droog is of niet. |