Creuses Grevelingen nr 1 mand à 25stuks

Creuses Grevelingen nr 1 mand à 25stuks

De Grevelingen oester is dezelfde oester als de Japanse of de bekende creuse. Het grote verschil zit hem in de waterhuishouding en plaats waar de oester opgroeit.
Sustainable fish icon

Omschrijving

De Grevelingen oester is dezelfde oester als de Japanse of de voor ons bekende creuse. Het grote verschil zit hem in de waterhuishouding en plaats waar de oester opgroeit. Hierdoor kan de smaak van de Grevelingen oester sterk verschillen van bijvoorbeeld dezelfde soort oester die afkomstig is uit de Waddenzee. De Grevelingse oester groeit op in de Zeeuwse wateren, de Grevelingen, vandaar de benaming.

Productinformatie

EAN Code: 400651_MAND
Brand: Jan van As
Product code: 400651_MAND
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

JPO003

Alternatieven

Een goed alternatief voor is de Oosterschelde of de Waddenzee oester.

Herkomst

Herkomst Oosterschelde/Grevelingen
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De Grevelingen oester groeit op zogenaamde oesterpercelen. Als de wilde oester van het perceel wordt geoogst komt deze in de oesterput terecht. In deze oesterputten worden de oesters opgeslagen en worden eb en vloed nagebootst. Hierdoor ontstresst en reinigt de oester zichzelf.

Gastronomie

De Grevelingen oester is een creuse, die naast haar specifieke smaak, ook vriendelijk voor de portemonnee is.

Beschikbaarheid

De Grevelingen oester is niet het gehele jaar goed verkrijgbaar. Het voortplantingsseizoen is in de zomermaanden. Dan is de oester ook zeer mager. De Grevelingen oester is een zeer sterke oester, waardoor deze niet gevoelig is voor ziekten als ‘bonamiasis'. Je kunt deze oester het best consumeren in de maanden september tot en met maart.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Schaal- en schelpdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 1.90
Koolhydraten totaal 4.00
Zout 1.25
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 57.00
Waarvan verzadigd vet 0.80
Energie kJ 240.00
Eiwit totaal 6.00

Tip

Het kan zijn dat de kwaliteit van de Grevelingen oester niet goed is in het seizoen. Daarom is het aan te raden goed de kwaliteit te beoordelen tussen de Grevelingen en de gewone creuse.